x
image
ზურა7
არასოდეს მოაშოროთ ქათამს კანი, ექიმების გაფრთხილება დიასახლისებს
უამრავი დიასახლისი სანამ ქათამს მოამზადებს იქამდე კანს აცლის და ისე წვავს ან ხარშავს. ჰარვარდის უნივერსიტეტის სამეცნიერო კვლევის თანახმად აღმოჩნდა რომ ქათმის კანი უნიკალური რამაა გულის დაავადებისათვის და ასევე ის საბადოა ფლავანოიდების. ქათმის კანი სასარგებლოა:image

1) გულის დაავადებისა და სისხლის მიმოქცევის გასაუმჯობესებლად

2) ამცირებს ქოლესტერინს

3) ქმნის ბარიერს და იცავს ხორცს ზედმეტი ცხიმისაგან


4) მდიდარია ბუნებრივი ცხიმებით

5) შეიცავს ომეგა 6 -ს

ექიმები დიასახლისებს კი ურჩევენ რომ არ მოამზადონ კანგაცლილი ქათამი, რადგან სწორედ ქათმის კანია ბარიერი იმ ზედმეტი ცხიმებისა, რომელიც ქათმის ხორცში ხვდება მომზადებისას.

6
15768
5-ს მოსწონს
ავტორი:ზურა7
ზურა7
15768
  
2017, 27 აპრილი, 8:55
გეთანხმებით მართალს ამბობთ.
2017, 27 აპრილი, 4:31
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2016, 28 დეკემბერი, 11:41
ნამდვილად , გეთანხმებით, არაფერი არ ვარგა საერთოდ, სამწუხაროდ ყველაფერი ნელა მოქმედი შხამია
2016, 28 დეკემბერი, 1:13
ჯანსაღ ქათამზეა ალბათ ლაპარაკი თორემ რასაც ჩვენ ვჭამთ არც კანი ვარგა და არც ხორცი.
2016, 27 დეკემბერი, 17:39
ვერც მე :)
2016, 27 დეკემბერი, 15:44
ვეღარ გავიგე რაა:-))
0 1 6