ჯანმრთელი კვება შინდი- ბუნების საჩუქარი და მეცნიერების უნიკალური აღმოჩენა 2016, 14 ოქტომბერი, 9:36 შინდი, მცენარე, რომელსაც საოცარი კ ულინარიული თვისებების გარდა უნიკალური ჯანმრთელო ისათვის მნიშვნელოვანი ეფექტები გააჩნია. შინდის სამკურნაო თვისებების შესახებ უძველესი დროიდან იყო ცნობილი და მას აქტიურად იყენებდნენ მსოფლიოს გარშემო. მას შეუძლია განკურნოს ყელის დაავადებები, ანემია, დიარეა, ჰემოროიდული დაავადებები და წითურა, შინდი შეიცავს დიდი რაოდენობით ბუნებრივ შაქარს და ორგანულ მჟავებს, მასში იმაზე მეტი C ვიტამინია ვიდრე რომელიმე ხილში. ის ასევე მდიდარია პექტინებითა და ტანინებით. ბოლო დროს კი რუსმა მეცნიერებმა უნიკალური აღმოჩენა გააკეთეს, შინდის ქერქსა და ფოთლებს აქვს ანტიმიკრობული თვისებები და ის აღადგენს კანის ლორწოვანს. შინდის წვენი საუკეთესოა ჯანმრთელობისათვის და ასევე კულინარიაში ის შეუცვლელია. თქვენ დაგჭირდებათ: 4 ლიტრი წყალი 1კგ შაქარი 1კგ შინდი შინდი მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით მას 3 ლიტრი ცხელი წყალი, გააჩერეთ ოცი წუთი და შემდეგ დაასხით დარჩენილი 1 ლიტრი ცივი წყალი და ადუღეთ 15 წუთი, დაამატეთ შაქარი და გამუდმებით ურიეთ, შაქარი რო გაიხსნება გადაიტანეთ მინის ჭურჭელში და მოხუფეთ. შეგიძლიათ ასევე ღია ჭურჭელში შეინახოთ მაცივარში. 3534 4-ს მოსწონს
|