ჯანმრთელი კვება რატომ არ უნდა მიირთვათ კიტრის წნილი და მისი წვენი 2016, 29 აგვისტო, 12:15 კიტრის წნილი უამრავ ადამიანს უყვარს და სხვადასხვა კერძებში ის შეუცვლელია.
უამრავი ადამიანი არა მარტო კიტრის წნილს არამედ მის წვენსაც გამოიყენებს, მის წვენს ნაბახუსევზე სვამენ მამაკაცები. სამწუხაროდ ბაზარზე უამრავი იმპორტირებული კიტრის წნილია, რომელიც ძალიან დიდ სახიფათო ნივთიერებებს შეიცავს, განსაკუთრებით სახიფა თოა მისი წვენი. დაკონსერვებული კიტრი შეიცავს უამრავ საღებავს. Yellow #5: ეს საღებავი, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც "Tartrazine". ეს საღებავი იწვევს ყველაზე ცუდ ალერგიულ რეაქციებს, ასევე თავბრუხვევას, გადახურებასა და ბუნდოვან ხედვას. ამ საღებავის აკრძალვის თხოვნით უკვე მიმართა საერთაშორისო ორგანიზაციებმა ამერიკას. გადამუშავებული მარილი, რომელსაც ასევე შეიცავს წნილი, დაუშვებელია გადამუშავებული მარილის გამოყენება მოხუფულ საკვებში რადგანის ცუდად შედის რეაქციაში და მომწამვლელად მოქმედებს. ![]() 1071 3-ს მოსწონს 1-ს არა
|