ცოტა ვინმე თუ დაფიქრებულა იმაზე, თუ რისგან აკეთებენ ძეხვს. ყველა ზრუნავს იმაზე, რომ ძეხვი იყოს მაცივარში... და იქნებ ტყუილად?
როგორც ჩანს ძეხვი შეიძლება ყველაფრისგან გაკეთდეს. ყველაფერი მარტივია: იღებენ 20-22 პროცენტ წყალს, 12 პროცენტ სოიოს და ამატებენ ხორცში. და რაღა თქმა უნდა გემოსა და არომატს.
დასავლური ტექნოლოგიის მიხედვით ძეხვი შეიძლება გაკეთდეს "ტუალეტის ქაღალდისგან".
ძეხვეული შეიცავს:
45 პროცენი - ემულსია.
25 პროცენტი - სოიოს ცილა.
15 პროცენტი - მფრინველის ხორცი.
7 პროცენტი - ჩვეულებრივი ხორცი.
5 პროცენტი - ფქვილი, კრახმალი.
3 პროცენტი - გემრიელი დანამატები.
სარდელი შეიცავს:
35 პროცენტი - ემულსია.
30 პროცენტი - სოიოს ცილა.
15 პროცენტი - ჩვეულებრივი ხორცი.
10 პროცენტი - მფრინველის ხორცი.
5 პროცენტი - ფქვილი, კრახმალი.
5 პროცენტი - გემრიელი დანამატები.
მოხარშული ძეხვი შეიცავს:
30 პროცენტი - მფრინველის ხორცი.
25 პროცენტი - ემულსია.
25 პროცენტი - სოიოს ცილა.
10 პროცენტი - ჩვეულებრივი ხორცი.
8 პროცენტი - ფქვილი, კრახმალი.
2 პროცენტი - გემრიელი დანამატები.
გაფუჭებულ ხორცს ან ძეხვს ხორცის გადამამუშავებელ კომბინატებში ქიმიური დანამატების მეშვეობით "აცოცხლებენ" და კვლავ ძეხვის დასამზადებლად იყენებენ.
როგორც ხედავთ თითქმის ერთნაირად აკეთებენ ძეხვებს. ( მე აწი ძეხვის ჭამას აღარ ვაპირებ. )