კერძები ხორცისაგან უცნაურად მომზადებული უგემრიელესი კატლეტები 2014, 16 თებერვალი, 17:32 ინგრედიენტები:
● ძროხის ფარშირებული ხორცი - 1 კგ.
● კვერცხი - 2 ცალი
● პური (ქერქის გარეშე, თეთრი ნაწილი) - 1/2 ცალი
● მაიონეზი - 2 სუფრის კოვზი ● რძე - 120 მლ. ● ყველი (შიგთავსისათვის) - 50 გ. ● ყველი (გახეხილი, მოსართავად) - 200 გ. ● კარაქი - 50 გ. ● პამიდორი - 2 ცალი ● მცენარეული ზეთი - გემოვნებით ● მარილი და წიწაკა - გემოვნებით ![]() მომზადება: რძეში გაჟღენთილი პური ავურიოთ კვერცხში, დავუმატოთ მაიონეზი და ხორცს შევურიოთ. გემოვნებით დავუმატოთ მარილი და წიწაკა. (მასა ეყოფა დაახლოებით 10 მოზრდილ კატლეტს) ![]() მიღებული ფარშირებული ხორცი გავაბრტყელოთ და შიგთავსად მოვათავსოთ ყველისა და კარაქის მოზრდილი ნაჭრები. სველი ხელებით შევკრათ ისე რომ არსაიდან არ ჩანდეს შიგთავსი. ![]() შემდეგ გავაცხელოთ ტაფაზე ზეთი, მოვათავსოთ მასზე ჩვენი კატლეტები და გავაჩეროთ რამდენიმე წუთი (სანამ ორივე მხარე ოქროსფერი არ გახდება). ![]() შემდეგ ზემოდან მოვაჭრათ თხელ ნაჭრებად დაჭრილი პამიდორი, დავუმატოთ ცოტა წყალი და შევწვათ ასე. ![]() პამიდვრის დარბილების შემდეგ მოვაყაროთ თავზე გახეხილი ყველი, რომელსაც ზემოდან გავაფორმებთ მაიონეზით და შევდგათ ღუმელში 45-50 წუთით 200 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურზე. ![]() ამის შემდეგ კი უგემრიელესი, წვნიანი, ნოყიერი, ზედმეტად კალორიულიც კი, მაგრამ გურმანთა გასახარებელი კატლეტი მზადაა. გამოიღეთ და... გემრიელად მიირთვით ![]() 352 8-ს მოსწონს
|