ცომეული ჰაეროვანი და ხრაშუნა ღვეზელები– სხვადასხვა გემრიელი გულსართით (მაშას რეცეპტებიდან) 2013, 11 დეკემბერი, 18:04
ამ რეცეპტით მომზადებული ცომი გამოდის სუპერ–მსუბუქი, ხოლო ღვეზელები კი–ძალიან რბილი და ჰაეროვანი!
ასეთი ცომის მოსამზადებლად დაგვჭირდება
შემდეგი ინგრედიენტები:
–1ჭიქა–თბილი წყალი –1ს.კ–მშრალი საფუარი –1ს.კ–შაქარი –2ს.კ–მცენარეული ზეთი –ცოტა მარილი –ფქვილი კი იმდენი, რამდენსაც შეიზელს ცომი.უნდა მოამზადოთ რბილი ცომი. მ ო მ ზ ა დ ე ბ ა: თბილ წყალში ჩავყაროთ საფუარი, შაქარი, მარილი და მცენარეული ზეთი.თანდათან ჩავყაროთ ფქვილი, ისე რომ მივიღოთ რბილი ცომი.დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად 30წთ–დან 1საათამდე, ისე რომ ცომი 2ჯერ მეტად გაიზარდოს მოცულობაში.როცა ცომი მზად იქნება, გავაბრტყელოთ არც ისე თხელ ფენად.გამოვჭრათ ჭიქით წრეწირები, ჩავდოთ გულსართი, გადავკეცოთ, კარგად შევუკრათ ნაპირები და გახურებულ ზეთში შევწვათ ორივე მხრარეს–ოქროსფერი ფერის მიღებამდე. გულსართი ბევრნაირი შეიძლება გავაკეთოთ:მოხარშული კარტოფილი ცხიმში მომწვარ ხახვთან ერთად.კვერცხი–ბრინჯით, ხახვში მოთუშული სოკო–შერეული ქათმის მოხარშულ და წვრილად დაჭრილ გულის ხორცთან ერთად.(ეს განსაკუთრებით გემრიელია) რათქმაუნდა გემოვნებით ვუკეთებთ მარილსა და წიწაკას. მოამზადეთ აღნიშნული რეცეპტით გემრიელი ღვეზელები და ... მიირთვით გემრიელად! თქვენი მაშა 976 3-ს მოსწონს
|