ცომეული გემრიელი პიცა–დამზადებული კეფირის ცომზე 2013, 2 ნოემბერი, 18:19 შემადგენლობა ცომისთვის: ––––––––––––––––––––– –500გრ.კეფირი 3, 2%-იანი –1/2 კგ-მდე ფქვილი.(ფქვილს გააჩნია, რამდენსაც შეიზელს.) –0, 5ჩ.კ.სოდა. შემავსებელი პიცის: –––––––––––––––– –ცოცხალი შამპინიონი–200გრ. -წითელი ბულგარული წიწაკა–1ც. –ხახვი–1თავი, საშუალო ზომის. –სოსისი–2 ცალი –ყველი–100გრ. –პომიდორი–1ც სოუსი: ––––––– –3ს.კ.–კეტჩუპი –2 ს.კ.–მსუბუქი მაიონეზი –1ს.კ–მდოგვი(არა ცხარე) მ ო მ ზ ა დ ე ბ ა: ––––––––––––––– კეფირს დავამატოთ სოდა, ცოტა მარილი და მოვურიოთ კარგად.შევაყაროთ თანდათანობით ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.მიიღება საშუალო სიმკვრივის ცომი.დავახუროთ პოლიეთილენის პარკი და გავაჩეროთ 30 წუთის განმავლობაში, რომ ცოტა გაფუვდეს. ვიდრე ცომი გავაჩერეთ, დავჭრათ შამპინიონები თხელ ნაჭრებად და მოვთუშოთ ტაფაზე უცხიმოდ-ცოტათი.მოვაყაროთ ცოტა მარილი.ასევე დავჭრათ ხახვი და პომიდორი ნახევარ რგოლებად, თხელ ნაჭრებად.ბულგარული წიწაკა და სოსისები-კუბიკებად.ყველი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე. ტაფაზე მოვუსვათ ზეთი, დავდოთ შუაგულში ცომი და სველი ხელით გავიყვანოთ მთელ ზედაპირზე.მოვამზადოთ სოუსი და გადავუსვათ გაშლილ ცომზე. მოვაწყოთ ჯერ ხახვი, ბულგარული წიწაკა, სოკო, პომიდორი და ბოლოს სოსისი. ზემოდან მოვაყაროთ ყველი და გამოვაცხოთ 200გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 20 წუთი. გემრიელი პიცაც მზადაა და... მიირთვით გემრიელად! 191 1-ს მოსწონს 1-ს არა
|