პროფილაქტიკა ჯანჯაფილის ჩაი (ფოტო რეცეპტი) 2013, 21 სექტემბერი, 14:04 ![]() ინგრედიენტები: 30 გრ ჯანჯაფილი (იგივე იმბირი, კოჭა, ჯინჯერი), ლიმონი, თაფლი ან შაქარი. ![]() ჯანჯაფილის ჩაი უნიკალური და სასარგებლო სასმელი არის. ის შველის გაციების დროს, ასევე ჯანჯაფილი აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას, ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას, ხელს უწყობს დასუსტებას. მომზადების წესი: ჯანჯაფილი გავთალოთ, გავხეხოთ საშუალო ზომის სახეხზე (ან დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად). ![]() მიღებული მასა მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ 1 ლიტრი წყალი. ![]() ადუღეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი. ![]() ცოტათი გააგრილეთ, დაუმატეთ რამოდენიმე ნაჭერი ლიმონი, თაფლი ან შაქარი შეგიძლიათ უქნათ გემოვნებით. ![]() ჩაი მზად არის მიირთვით გემრიელად. ![]() 4024 9-ს მოსწონს
|