x
ყავის სასარგებლო თვისებები
imageimage


ყავის ფერი, სუნი, არომატი, კოფეინის შემცველობა და გემო განისაზღვრება იმის მიხედვით, თუ რა სახის ნიადაგზე და კლიმატში

იზრდება ყავის ხე. ელიტური ჯიშების წარმოებისათვის მნიშვნელობა

აქვს არა მარტო ქვეყანას, არამედ კონკრეტულ პლანტაციას, სადაც ყავა


არის მოყვანილი.გაფილტრული ყავა, თუნდაც დიდი რაოდენობით

გულ–სისხლძარღვთა დაავადებათა რისკს არ ზრდის.ასეთ

დასკვნამდე მივიდნენ მადრიდისა და ჰარვარდის საზოგადოებრივი

ჯანმრთელობის სკოლის მეცნიერები.ცნობილია, რომ ყავის

მოყვარულებს აქვთ მეორე ტიპის დიაბეტის დაბალი განვითარების

რისკი.ყავა ასევე აუმჯობესებს მეხსიერებას, განსაკუთ რებით

მოხუცებში.ყავა გამოიყენება პარკინსონის დაავადების თავიდან ასაცილებლად.მსგავსი პროგნოზი არის მიმართებაში აღცჰეიმერის

დაავადებისადმი. ყავა ზრდის ანტიბიოტიკების ეფექტურობას.

ყავას არა აქვს ორსულების მიმართ უკუჩვენება.მომავალ დედას შეუძ

ლია დღეში დალიოს 1–2 ჭიქა ყავა, თუ რასაკვირველია ორსულობა მიმდინარეობს გართულიბის გარეშე.იგი საშიში არ არის ბავშვებისა

თვის.ყავა იცავს ორგანიზმს პოდაგრისაგან, 3–4 ჭიქა ყავა დღეში 40%

დაბლა სწევს მისი განვითარების რისკს.კოფეინი ხსნის კუნთების ტკი

ვილს.ყავა 22%–ით ამცირებს ალკოჰოლური ციროზის რისკს ღვიძლ

ში.ყავა ამცირებს მოწევის შედეგად მიღებულ ზიანს, შარდის ბუშტის

კიბოს რისკი ძალიან მაღალია მწეველებში.თუ ადამიანი ყავის აქტი

ური მომხმარებელია, მაშინ რისკი შეიძლება შემცირდეს 3–ჯერ.




0
768
1-ს მოსწონს
ავტორი:kaligula
kaligula
768
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0