კერძები ბოსტნეულისაგან კიტრის მწნილის დამზადების სწრაფი მეთოდი. 2013, 25 აგვისტო, 0:50
კიტრი გავრეცხოთ კარგად და დავჭრათ ჩვენი გემოვნებისდა მიხედვით: მრგვალად ან უფრი დიდი ზომის ნაჭრებათ. დაჭრილი კიტრი მოვათავსოთ დიდი ზომის თავდახურულ პლასტმასის "კონტეინერში" დავამატოთ მარილი გემოვნებით და დაჭრილი კამა. დაუმატოთ ძმარი( ასეთი პრორორციით0, 5კ.გკიტრზე 2ს/კ. ძმარი)დავახუროთ კონტეინერს თავი და კარგად შევანჯღრიოთ, რომ კიტრის ყველა ნაჭერს "მოხვდეს" ძმარი.ამის შემდეგ კონტეინერი მოვათავსოთ მაცივარში 10-15 წუთი. შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან და უზამთ წინასწარ დანაყულ ნიორს(0, 5 კ/გ კიტრს 3-4 კბილს)ისევ კარგად შევანჯღრევთ ხელში და ისევ შევდებთ მაცივარში 10-15 წუთი.შემდეგ დაუმათებთ ცოტა მცანარეულ ზეთს ისევ შევანჯღრევთ და ისევ 10-15 წუთი შევდგამთ მაცივარში.გამოვიღებთ მაცივრიდან და კიტრის მწნილი უკვე მზადაა.( ვისაც წიწაკა გიყვართ შეგიძლიათ ნიორთან ერთად წიწაკაც მისცეთ გემოვნებით) 1090 6-ს მოსწონს 2-ს არა
|