x
image
cxvedo
ყველაზე საბედისწერო საჭმელი
მოგეხსენებათ, მსოფლიოს სხვადასხვა ადგილი თავისებური სამზარეულოთი ხასიათდება. ამჯერად ვეცდები გაგაცნოთ 10 ყველაზე საბედისწერო საჭმელი მთელს მსოფლიოში.


10) შემწვარი ტარანტული


Fried Tarantula,  Cambodia



შეიძლება გაგეცინოთ, მაგრამ ეს მსოფლიოს ერთერთი ყველაზე შხამიანი ობობა კამბოჯაში დელიკატესად ითვლება.


9) თევზი ფუგუ


Puffer Fish - Fugu,  Japan


ეს სასაცილო თევზი ფუგუ იაპონიაში დელიკატესად ითვლება. იგი ზღვის ან მტკნარი წყლის ბინადარი თევზია, ხორკლიანი კანით. მზარეული მის მომზადებაში გამოცდილი თუ არ აღმოჩნდება, შესაძლებელია ეს თქვენი უკანასკნელი სადილი აღმოჩნდეს.


8) დამპალი, მატლიანი ყველი


Casu Marzu,  Sardinia


ეს გახლავთ იტალიური დელიკატესი, რომელიც ჩვეულებრივი ცხვრის ყველია. მას უბრალოდ ალპობენ, რის შედეგადაც ყველას მატლები უჩნდება. სწორედ ამის შემდეგ ითვლება იგი დელიკატესად, მაგრამ ჭამის წინ კარგად უნდა გარეცხოს. ჭამის დროს მატლი თუ შეგყვებათ, მინიმუმ, კუჭ-ნაწლავის დაავადებები გარანტირებული გაქვთ.


7) ღორის ნაწლავი


Chitterlings (Pig’s intestines),  Spain


მას მიირთმევენ როგორ შემწვარს, ასევე ორთქლში გამოყვანილს. ღორის ნაწლავის გარდა ცხვრის ნაწლავიც დელიკატესად ითვლება. იგი ესპანური დელიკატესია და კარტოფილ ფრისთან ერთად მიირთმევენ.


6) ჩიტის ბუდის წვნიანი


Bird’s nest soup,  China


ჩიტის ბუდისაგან მომზადებული წვნიანი ჩინურ დელიკატესად ითვლება. იგი მსოფლიოში ერთერთ ყველაზე ძვირადღირებულ კერძად ითვლება და ერთი პორციის ფასი 30100 ამერიკულ დოლარს შეადგენს.


5) იხვის კვერცხი ემბრიონით


Balut,  Philippines


ეს გახლავთ გარემოვაჭრეთა საყვარელი პროდუქტი. მას მიირთმევენ კამბოჯაში, ვიეტნამსა და ფილიპინებში. მის სამშობლოდ კი ფილიპინები არის მიჩნეული. იხვის კვერცხს მიირთმევენ მარილით, ნივრით, წიწაკით, ძმრითა და ლაიმის წვენით (ლიმნის ნაირსახეობა).


4) ზვიგენის დამპალი ხორცი


Hakarl,  Iceland


ზვიგენის ეს ახალი ხორცი მომწამვლელია, ამიტომ მას 4-5 თვის განმავლობაში ინახავენ და მხოლოდ ამის შემდეგ იყენებენ საკვებად. იგი ისლანდიური დელიკატესია. მისი საზიზღარი სუნის შეგრძნების შემდეგ, მეეჭვება, მისი დაგემოვნების სურვილი გაგიჩნდეთ, მაგრამ როგორც ამბობენ საკმაოდ გემრიელია. არსებობს ორი სახის: წითელი და თეთრი ხორცი.


3) ცოცხალი რვაფეხა


Live Octopus,  Korea


ამ კერძის დაგემოვნება ყველას არ შეუძლია. მოგეხსენებათ, კორეა განთქმულია უმი თევზის ჭამით, მაგრამ ეს მეტისმეტია. უმი რვაფეხას ჭამა მხოლოდ შეჩვეულ ადამიანს შეუძლია, რადგან მისი მაგარი ხორცი სწრაფად უნდა დაიღეჭოს. მისმა მოძრავმა საცეცებმა, რომლებსაც შემწოვი ზედაპირი აქვთ, შეიძლება ყელი და მტელი პირის ღრუ დაგიზიანოთ.


2) ველური ყავა


Kopi Luwak,  Indonesia


ეს არის ერთერთი ყველაზე ძვირადრირებული ყავა. ერთი კილოგრამის ფასი 350 ამერიკული დოლარია. მისი სათანადო მოუმზადებლობის შემთხვევაში, კუჭ-ნაწლავის დაავადებები გარანტირებული გაქვთ. მას ამზადებენ ფილიპინებში, ინდონეზიასა და ვიეტნამში, მაგრამ მის სამშობლოდ მაინც ინდონეზია ითვლება.


1) 1000 წლის დაძველებული კვერცხი


Thousand Year Old Eggs,  China


ათასწლიანი დაძველების კვერცხი ჩინური დელიკატესია.ეს გახლავთ იხვის ან მწყრის იშვიათი გემოს მქონე კვერცხი. ისინი თიხაში, ნაცარში ან მარილში ინახება, რის გამოც კვერცხი იცვლის ფერს (გარედაშ შავი, ხოლო სიგნით ნაცრისფერი). კვერცხები დამატებითი მომზადების გარეშე იჭმევა. დაჭრილ კვერცხს ტაივანში ბრინჯთან ერთად მიირთმევენ.




8
802
15-ს მოსწონს
ავტორი:cxvedo
cxvedo
802
  
2013, 4 ივლისი, 13:24
ცუდად ვაარ
2013, 29 ივნისი, 22:01
თან რომ დამცინი კიდეც:DD
2013, 29 ივნისი, 21:58
კარგი მიდგომაა :) ხომ გითხარით მიზეზს ყოველთვის საკუთარ თავში იპოვითთქო? :)
2013, 29 ივნისი, 21:57
შენ არ ხარ აზიზი და მე რაღას მერჩოდი? მთელი Dღე არაფერი მიჭამია და ახლაც ჩამაშხამე.:DDDD. ისე ჩემი ბრალიცაა, რაღა ამ სტატიას ვკითხულობდი ?
2013, 29 ივნისი, 21:56
მე დილით დავდე :) რას გერჩით? :) მე ამას რომ ვწერდი თან ვჭამდი, რა მოხდა მერე? :)
2013, 29 ივნისი, 21:54
კაი რაააა, ცხვედოოოო! საზამთროს ვჭამდი და ცუდად გავხდი..რას გვერჩი, ჰაა?
2013, 29 ივნისი, 9:40
რა ,,ჭამის,, მადაზე მოვა ეხლა ამ სტატისს წამკითხველიი:))))
2013, 29 ივნისი, 9:38
კარგი სტატიაა...
0 1 8