დიეტოლოგია 10 ყველაზე მავნე პროდუქტი 2013, 21 ივნისი, 13:16 იმისათვის, რომ ჯანმრთელობა შეინარჩუნოთ, ცოტათი დაიკლოთ ან უბრალოდ, ფორმაში იყოთ, არ არის აუცილებელი თავი დაიტანჯოთ სხვადასხვა სახის დიეტებით. უბრალოდ შეეცადეთ ამოიღოთ ყოველდღიური რაციონიდან 10 ყველაზე მავნე პროდუქტი.
1. ჩიფსები და კარტოფილი-ფრი. ![]() თავისთავად კარტოფილი არც თუ ისე სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. მით უმეტეს ჩიფსებისა და ფრის სახით, როცა ამდენი ზეთისა თუ არომატოზატორების "წყალობით" მისგან კარცეროგენების გარდა აღარაფერი რჩება და, შესაბამისად, იზრდება ონკოლოგიური დაავადებებისა თუ ჭარბი წონის რისკი. 2. გაზიანი სასმელები. ![]() 3. ფასტ-ფუდი. ![]() 4. მაიონეზი. ![]() 5. შაქარი და მარილი. ![]() 6. ალკოჰოლი. ![]() 7. ძეხვეული და შებოლილი ხორცი. ![]() ვინ იცის ზუსტად რისგან არის დამზადებული ეს პროდუქტები? ხორცის დამარილებისა და შებოლვის მიზნია რაც შეიძლება დიდხანს შეინახოს პროდუქტი. შესაბამისად, დროთა განმავლობაში ყველანაირი სასარგებლო ელემენტები ქრება, ფუჭების პროცესი კი გრძელდება. მაგრამ ამას ვერავინ შენიშნავს არომატოზატორებისა და გემოს გამაძლიერებლების წყალობით. 8. შემწვარი. ![]() ზეთსა თუ მარგარინში შეწვა პროდუქტში კლავს ყველანაირ სასარგებლო ელემენტებს და ამავდროულად წარმოქმნის კარცეროგენებს. ამას ისიც ემატება, რომ წვის დროს პროდუქტში წვენი იცვლება ცხიმით, რაც საკვებს უფრო კალორიულს ხდის. უკეთესი გამოსავალია თუ პროდუქტს ღუმელში შევწვავთ ან ორთქლზე მოვხარშავთ. 9. ტკბილეული ![]() ორგანიზმისთვის განსაკუთრებით მავნეა მარმელადი, კარამელი თუ საღეჭი კანფეტები, რომლებიც დიდი რაოდენობით არომატოზატორებსა და საღებავებს შეიცავს. წარმოიდგინეთ, ასეთი კანფეტები უფრო მეტად მავნეა, ვიდრე ტორტის ნაჭერი. თუ მაინც ვერ ელევით ტკბილეულს, შეეცადეთ დაკმაყოფილდეთ თაფლით, ჩირებით ან შავი, მწარე შოკოლადით. 10. თეთრი პური ![]() ამ პუნქტში იგულისხმება ხორბლის თეთრი ფქვილისგან დამზადებული ყველა პროდუქტი. ასეთი ფქვილი უკვე დაცლილია ორგანიზმისთვის სასარგებლო უჯრედისისგან. ამიტომ ამგვარ პროდუქტში სასარგებლო აღარაფერია. უკეთესია, მივირთვათ ცეხვილი პური, რაც გაცილებით მარგებელია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის. 1028 1-ს მოსწონს 1-ს არა
|