კერძები ფრინველის ხორცისაგან ხოხბის მომზადების წესი 2013, 30 იანვარი, 17:37 ხოხობი ხახვით და სოკოთი!
ხოხბის მომზადების მრავალი წესი არსებობს საქართველოში გთავაზოფთ ერთ-ერთს მომზადება: ხოხობი დავამუშაოთ გავრეცხოთ და შევწვათ ტაფაზე აირღუმელში, როდესაც შეწითლდება ყველა მხრიდან, დავამატოთ სოკოს პატარა ქუდები და ხახვის პატარა ზომის მთლიანი თავები, რომლებიც ოდნავ იქნება მოშუშული ცხიმში, დავაფაროთ ტაფას თავსახური და დაბალ ცეცხლზე განვაგრძოთ შუშვა, მომზადებამდე ცოტა ხნით ადრე დავამატოთ ღვინო, 1 ჭიქა მაგარი ბულიონი და წამოვადუღოთ, (ღვინის გარეშეც შეილება მისი მომზადება) სუფრაზე მიტანისას ხოხობი ჩავდოთ ღრმა ჭურჭელში და შემოვულაგოთ სოკო, ხახვი და მოვასხათ წვენი, გარნირად შეიძლება დავამატოთ შემწვარი კართოფილი. ინგრედიენტები: 1 ხოხობი, 1 სუფ.კოვზი გამდნარი ღორის ქონი, 2 სუფ. კოვზი კარაქი, 150 გრ. ქამა სოკო, 120 გრ. ხახვი, 40 მლ. თეთრი ღვინო. რა დაჯდებათ კერძის მომზადება? ხოხობი: 35 ლარი. ღორის ქონი: 0.25 ლარი. კარაქი: 0.25 ლარი. სოკო: 3 ლარი. ხახვი: 0.50 ლარი. ღვინო: 1 ლარი. ჯამი: 40 ლარი. შენიშვნა: ხოხობის შეძენა შესაძლებელია “გუდვილში" 178 1-ს მოსწონს
|