სხვა რატომ უნდა შევიტანოთ წიწიბურა ჩვენს კვებაში? 19 თებერვალი, 10:19
მაღალი ენერგია - წიწიბურა მდიდარია ნახშირწყლებით, რომლებიც სხეულისთვის ენერგიის სწრაფად მიღების საშუალებას იძლევა. ცილები - შეიცავს მცენარეულ ცილებს, რომლებიც მნიშვნელოვან როლს თამაშობენ ქსოვილების აღდგენასა და ზრდაში. გული და სისხლძარღვები - ბოჭკო, რომელიც წიწიბურაშია, ხელს უწყობს დაბალი ქოლესტერინის დონის შენარჩუნებას და გულის ჯანმრთელობას. ვიტამინები და მინერალები - B ვიტამინები, მაგნიუმი, რკინა და კალიუმი ხელს უწყობენ მეტაბოლიზმს და ძვლების ჯანმრთელობას. საჭმლის მომნელებელი სისტემა - ბოჭკო იწვევს საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას და ნაწლავების ჯანმრთელობას. ანტიოქსიდანტები - წიწიბურა შეიცავს ნივთიერებებს, რომლებიც იცავს სხეულს თავისუფალი რადიკალებისგან და შენელებს დაბერების პროცესს. წონის კონტროლი - ბოჭკო ხელს უწყობს უკეთეს სავსეობას და ჭამის სურვილის შემცირებას. დასკვნა: წიწიბურა ჯანსაღი კვების მნიშვნელოვანი ნაწილი არის, რადგან ის ენერგიას, ცილებს, ვიტამინებს და მინერალებს უზრუნველყოფს, ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა და საჭმლის მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობას. 64 1-ს მოსწონს
|