შესანახი პროდუქტები როგორ შევინახოთ სხვადასხვა მწვანილი მაცივარში დიდი ხნით 27 ოქტომბერი, 11:34 ცერეცო, ოხრახუში, ქინძი, რეჰანი - ცოცხალი მწვანილი მთლიანად გარდაქმნის ნებისმიერი კერძის გემოს. ზაფხულში კი, როცა ახალი მოსავალი იწყება, ძალიან ძნელია წინააღმდეგობის გაწევა და ერთი კონის ნაცვლად, ორი, ან თუნდაც სამი არ აიღო ბაზრიდან. მაგრამ, სამწუხაროდ, მოჭრილი მწვანილი სწრაფად ხმება და კარგავს არომატს. ამ სტატიაში ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ შეინახოთ მწვანილი მაცივარში უფრო დიდხანს და რომელი კონტეინერია შესაფერისი ამისთვის .
სხვადასხვა სახის მწვანილის შენახვა კამა/ცერეცო ეს მცენარე უძლებს ხანგრძლივად მაცივარში. წყალში ღეროებით თაიგულის სახით შეიძლება დიდხანს, რამდენიმე კვირა გაძლოს. ასევე შესაფერისია მეთოდები პლასტმასის კონტეინერით, ქაღალდით და ვაფლის პირსახოცით. ასევე შუშის ქილაში იდეალურად ინახება ოხრახუში თბილ პირობებში ოხრახუში სწრაფად ხმება და შემდეგ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს. ამიტომ, როგორც კამა, ცივ შენახვის ყველა ჩამოთვლილი მეთოდი მისთვის შესაფერისია. განსაკუთრებით წყალში ჩაძირული ღეროების ვარიანტი. ამ გზით ოხრახუში ორ კვირაზე მეტხანს დარჩება ახალი. რეჰანი სხვა ბალახებისგან განსხვავებით, რეჰანი შეიძლება ინახებოდეს არა მხოლოდ ცივში, არამედ ოთახის ტემპერატურაზეც. მთავარია მოერიდოთ მზის პირდაპირ სხივებს. მცენარე მოათავსეთ ჭიქა წყალში და მოათავსეთ ჩრდილში. მაგრამ რეჰანი უფრო დიდხანს ინახება მაცივარში დახურულ მინის ქილაში ან ჰერმეტულ კონტეინერში. ისპანახი ისპანახი მაღალ ტემპერატურას ვერ იტანს. ის კარგად იქნება მაცივრის ბოსტნეულის განყოფილებაში. შეგიძლიათ ჩაალაგოთ, მაგალითად, პარკში სავენტილაციო ხვრელებით ან კონტეინერში. შაველი შაველი შეიძლება შეაგროვოდ თაიგულის მსგავსად და მოათავსოთ წყლის ქილაში. მშრალი ფოთლები კარგად ინახება შუშის ქილაში თავსახურით, ჰერმეტულ კონტეინერში ან დახურულ პლასტმასის ყუთში, ვენტილაციისთვის განკუთვნილი ნახვრეტებით. ქინძი აქაც იგივე წესები მოქმედებს: ნაკლები სინათლე და სითბო, მეტი ჩრდილი და სიგრილე. ყველა ზემოაღნიშნული მეთოდი შესაფერისია შესანახად. მწვანე ხახვი ის საუკეთესოდ ინახება ბოლქვთან და ფესვებთან ერთად. ცივ წყალში ქილაში შეიძლება გაძლოს დაახლოებით ნახევარი თვე. უმჯობესია ხახვი შეინახოთ დახურულ მინის ქილაში თავდაყირა მდგომარეობაში. და მნიშვნელოვანია, რომ ღეროები არ იყოს გატეხილი ან დაზიანებული. ხახვი ასევე შეიძლება ინახებოდეს კონტეინერში და ქაღალდში. ყველაფერი იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა შეინახოთ მწვანილი მაცივარში მომზადება რა არ უნდა გააკეთოთ როგორ შეინახოთ სწორად - შუშის ქილა - პლასტმასის კონტეინერი - ქაღალდი - პლასტიკური ჩანთა - ვაფლის პირსახოცი მომზადება: წარმატების გასაღები სათანადო მომზადებაა. თუ ამ საფეხურს გამოტოვებთ, არანაირი პირობა არ დაეხმარება მწვანილს დიდი ხნის განმავლობაში ახალივით დარჩეს. დაალაგეთ ყლორტები და ფოთლები. გამხმარი, დამპალი, დაზიანებული - ამოიღეთ და გადააგდეთ. ზოგიერთი მცენარისთვის უმჯობესია ფესვების მოცილება. მაგალითად, ოხრახუში, კამა. მაგრამ ხახვი უფრო დიდხანს ინახება ფესვებით. თუ ღეროები და ფოთლები შეღებილია მიწით ან აქვთ სხვა დამაბინძურებლები, საჭიროა მათი გარეცხვა. არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მოხდეს ეს წყლის ძლიერი წნევის ქვეშ. შეიძლება დაზიანდეს ღეროები და ფოთლები. რეკომენდებულია ფრთხილად გარეცხვა ღრმა კონტეინერში ცივი წყლით. წყალი რამდენჯერმე უნდა შეიცვალოს. მცენარის გარეცხვის შემდეგ მნიშვნელოვანია მისი კარგად გაშრობა. ამისათვის ისინი თხელ ფენად გადაიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე. შეგიძლიათ ზემოდან ოდნავ დასველოთ. დაელოდეთ სანამ მთლიანად გაშრება. როგორ შეინახოთ შუშის ქილა ეს ნივთი, რომელიც ყველა სახლში გვხვდება, მნიშვნელოვნად გაზრდის მწვანილის სიცოცხლეს. არსებობს ორი ძირითადი გზა. პირველი არის მწვანილის მოთავსება ქილაში ან ჭიქა წყალში, როგორც თაიგული. ზემოდან მოათავსეთ პოლიეთენის პარკი. ზოგჯერ რეკომენდებულია მასში პატარა ხვრელის გაკეთება ვენტილაციისთვის. შედგით მაცივარში ქვედა თაროზე. მნიშვნელოვანია რეგულარულად მსუბუქად შეასხუროთ ფოთლები და ყლორტები სპრეის ბოთლიდან წყლით. და, რა თქმა უნდა, შეცვალეთ წყალი დღეში ერთხელ. თაიგული შეიძლება დარჩეს ახალი ერთ კვირაზე მეტხანს, ზოგჯერ კი ორი კვირით. მეორე ვარიანტი ასე გამოიყურება. გარეცხეთ შუშის ქილა და შეგიძლიათ შემდგომი სტერილიზაცია.გააშრეთ.. შიგ მოათავსეთ ოხრახუში, კამა, ქინძი ან სხვა მწვანილი. ზოგჯერ რეკომენდირებულია მათი დაკეცვა "კუდებით" ზემოთ. მჭიდროდ დახურეთ სუფთა ნეილონის ან ლითონის სახურავით. მოათავსეთ მაცივარში. ამ გზით შენახვისას, მცენარეები დარჩება ახალი ერთი ან ორი კვირის განმავლობაში. ზოგიერთი დიასახლისი ასევე გვირჩევს მწვანილის მარილის მოყრას. ამ გზით მისი შენახვა უფრო დიდხანს შეიძლება. ქაღალდი ამ მეთოდისთვის დაგჭირდებათ ქაღალდის პირსახოცი . მწვანილი კარგად უნდა იყოს შეფუთული ისე, რომ მთლიანად შეფუთული იყოს. მსუბუქად შეასხურეთ ქაღალდს წყალი. მთავარია არ გადააჭარბოთ. გახსოვდეთ: ტენიანობა კარგია, ნესტი - ცუდი. შემდეგ გადაიტანეთ პლასტმასის ყუთში და შედგით მაცივარში. ყლორტები სუფთა რჩება ერთი კვირა ან მეტი. პოლიეთენის პარკი მომზადების შემდეგ მწვანილს ათავსებენ სუფთა პოლიეთენის პარკში, კრავენ და ათავსებენ მაცივარში. ვენტილაციისთვის პარკზე კეთდება მცირე ხვრელები. ვაფლის პირსახოცი როგორ შევინახოთ მწვანილი მაცივარში დიდი ხნის განმავლობაში? ჩვეულებრივ სამზარეულოს პირსახოცში. ეს ვარიანტი ძალიან ჰგავს ქაღალდში შენახვას. მომზადებისა და გარეცხვის შემდეგ ვაფლის პირსახოცზე ათავსებენ ოხრახუშისა და კამას ტოტებს. მერე ახვევენ, ყველაფერს კონტეინერში დებენ და მაცივარში ათავსებენ. ვენტილაცია აუცილებელია აქაც. გაყინვა თუ მწვანილის შენახვა უფრო დიდი ხნით გნებავთ, მაგალითად, მთელი ზამთრის განმავლობაში, მხოლოდ გაყინვა დაგეხმარებათ. თუმცა, ყველა მცენარე კარგად არ მოითმენს მას. მაგალითად, მწვანე ხახვი და სალათი გალღობის შემდეგ ფორმას კარგავს, იშლება და ხდება წყლიანი და უგემოვნო. ამიტომ, ისინი იშვიათად იყინება ცალკე. დანარჩენი მცენარეები შეიძლება უსაფრთხოდ გაყინოთ და შემდეგ დატკბეთ ზაფხულის ნაცნობი გემოთი ზამთარში. გაყინვამდე საჭიროა მცენარეების მომზადება: დაალაგეთ ყლორტები, გარეცხეთ და გააშრეთ. იმისდა მიხედვით, თუ როგორ აპირებთ გაყინული მწვანილის გამოყენებას, აირჩიეთ შენახვის მეთოდი: მთლიანი ყლორტები ფოთლებით ან დაჭრილი. ნაჭრები სასარგებლოა სუპებისთვის, მთლიანი მტევნები სალათებისა და ცხელი კერძების გასაფორმებლად. აუცილებლად გააზიარე ჩვენი სასარგებლო რჩევები . 367 2-ს მოსწონს
|