სხვა გაუმაძღარი ყასაბი ან რატომ ააგო იტალიელმა მსოფლიოში უდიდესი ხორცის საცავი 14 აგვისტო, 12:00 ხორცი რჩება ერთ-ერთ ყველაზე მოთხოვნად საკვებად დედამიწაზე. განსაკუთრებით დიდი მოთხოვნაა ძროხის ხორცზე, რომელსაც, ღორის ხორცისგან განსხვავებით, სიამოვნებით მიირთმევენ როგორც ებრაელები, ასევე მუსლიმები. აშშ-ში ძროხის ხორცის მიმართ აქვთ განსაკუთრებული დამოკიდებულება, რადგან მის გარეშე შეუძლებელია სტეიკის და სხვა მრავალი პოპულარული კერძის წარმოდგენა. გასაკვირი არ არის, რომ მსოფლიოში უდიდესი ხორცის საცავი სწორედ შტატებში მდებარეობს.
მშრალი წესით დაძველება ან dry aged არის ძროხის ხორცის მომზადების სპეციალური მეთოდი მოხმარებისთვის. ხორცი უფრო რბილი, ნაზი და გემრიელი რომ გახდეს, აძველებენ სპეციალურ საცავში გარკვეულ ტემპერატურაზე. ხანდახან ამ პროცესს უწოდებენ „კონტროლირებადი დაშლის პროცესს“. ყველაფერი არც ისე საშინელია, როგორც ჟღერს. დაძველების დროს ძროხის ხორცი თავისი ტენიანობის ნაწილს კარგავს. თითქოს შრება, რაც ცვლის მის სტრუქტურას და გემოს. ხორცი იძენს ძლივს შესამჩნევ კაკლის ნოტებს, რასაც გურმანები ძალიან აფასებენ. ექსპერტების აზრით, მშრალი წესით დაძველებული მარმარილოს სტეიკი ხდება „უფრო ხორციანი“ და იძენს კონცენტრირებულ გემოს. dry aged-ის პროცესს არაფერი აქვს საერთო გაყინვასთან. კამერებში, სადაც ხორცს ინახავენ, 0-დან +2 გრადუს ცელსიუსამდე ტემპერატურა შენარჩუნებულია. ფერმენტაცია მხოლოდ ასეთ პირობებში ხდება სწრაფად და სწორად. უფრო დაბალ ტემპერატურაზე ხორცი უბრალოდ იყინება, ხოლო ტემპერატურის მომატებისას სწრაფად ფერმენტირდება, მაგრამ ლეშის დამახასიათებელ სუნს იძენს. გარდა ამისა, ხორცს უნდა უბერავდეს ჰაერი 0, 5-2 მ/წმ სიჩქარით. ტენიანობასაც აქვს მნიშვნელობა - 70-85 პროცენტზე უნდა იყოს შენარჩუნებული. მიხვდით, რამდენად შრომატევადია მშრალი წესის დაძველებით ძროხის ხორცის წარმოება? ტექნოლოგიური სირთულეები არ იძლევა ხორცის დიდი მოცულობის გადამუშავების საშუალებას, რადგან ასეთი პროცესისთვის კამერები ძალიან ძვირია. საოჯახო ბიზნესი აი, მესამე თაობის ყასაბი პეტ ლაფრიდა ხარჯებს და სხვა სირთულეებს არ შეუშინდა. იტალიური დინასტიის შთამომავალმა ააშენა ძროხის ხორცის მშრალი წესით დაძველების უზარმაზარი საწარმო ჩრდილოეთ ბერგენში, ნიუ-ჯერსის შტატში, აშშ-ში. მისი კამერა მშრალი წესით დაძველებისთვის 15, 5 ათას კვადრატულ მეტრ ფართობს მოიცავს. უდიდეს საცავში, სადაც ხორცის დაძველებისთვის ყველა პირობა შენარჩუნებულია, არის 10 მლნ დოლარის ღირებულების ძროხის ხორცი. პროდუქტები ინახება თაროებზე, რომლებიც იტევს 1100-მდე სრული ზომის სადგამებს. გასაკვირი არ არის, რომ შენობის მშენებლობა და აღჭურვილობის დამონტაჟება Pat LaFrieda-ს კიდევ 10 მილიონი დოლარი დაუჯდა. ხორცის ექსპერტმა არ წააგო. მის ხორცზე აშშ-ში დიდი მოთხოვნაა, რესტორნებიც კი რიგში დგებიან. Pat LaFrieda-ს კომპანია 2022 წელს 100 წლის გახდა. მისმა დიდმა ბაბუამ გახსნა პირველი ხორცის მაღაზია ნიუ-იორკში, მანჰეტენზე, 1922 წელს. ბოლო 50 წლის განმავლობაში კომპანია ხორცით ამარაგებს ყველაზე ძვირადღირებულ რესტორნებსა და სასტუმროებს აშშ-ის სხვადასხვა კუთხეში და კანადაშიც. ასევე დაგაინტერესებთ: 1600 ევრო და ორი ბოთლი ვისკი - როგორ იყიდა adidas-მა 3 ზოლის უფლება ჰენრი ფორდი შემკეთებლებს ხელფასს უხდიდა დასვენებისთვის და არა გაწეული სამუშაოსთვის ვინ არიან კომპანიონები და რას აკეთებდნენ ამ პროფესიის ქალები? მილიონერი ჰიუგო ოუენსის წარმატების ისტორია, რომელიც სხვისი ბარგებით გამდიდრდა ერთი შეცდომა, რომლის გამოც Kodak გაკოტრდა 346 1-ს მოსწონს |