სასმელები ცივი ყავის მომზადების 10 მაგარი მეთოდი 13 ივლისი, 16:06 ![]() 1. პიტნა-შოკოლადის ყავა ![]() 30-50 გ შავი შოკოლადი 2-4 ს/კ პიტნის სიროფი ან ლიქიორი 100 გ ნაღების ნაყინი ყინული ყავა მოხარშეთ. ცხელ ყავაში შოკოლადი გაადნეთ. ცოტა შეაგრილეთ, დაუმატეთ ნახევარი ნაყინი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ყინულის რამდენიმე კუბი და დააბლენდერეთ. სუფრაზე გატანისას დაქუცმაცებული ყინული მოაყარეთ, დარჩენილი ნაყინი დაუმატეთ, პიტნით და გახეხილი შოკოლადით გააფორმეთ. 2. ყავის სმუზი ![]() ბანანი დაჭყლიტეთ, იოგურტი დაუმატეთ და ათქვიფეთ. ახალმომზადებული ყავა დაუმატეთ და დააბლენდერეთ. კაკაო და დარიჩინი გემოვნებით დაუმატეთ. 3. რძე ყავის ყინულით ![]() ყავას და შაქარს მდუღარე წყალი დაასხით და აურიეთ. ცოტა შეაგრილეთ, ვანილი დაუმატეთ და ყინულის ფორმებში ჩაასხით. საყინულეში მოათავსეთ. ყავის ყინულები ჭიქაში მოათავსეთ, ცივი რძე დაასხით. 10-15 წუთი მაცივარში შეინახეთ, რომ ყინული ოდნავ გადნეს და რძეს აურიეთ. 4. ლავანდის ცივი რაფყავა ![]() ყავას დაასხით ცივი წყალი, ადუღებამდე მიიყვანეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით. შაქარი და ლავანდა ყავის საფქვავში აურიეთ და ნარევი ყავას დაუმატეთ და აურიეთ. ნაღები ჩაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. აქაფებამდე ათქვიფეთ. დატეხილი ყინული დაუმატეთ. ლავანდის გამხმარი ყვავილებით მორთეთ. 5. ყავის რძიანი კოქტეილი ![]() ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. სუფრაზე გატანამდე ჭიქის პირი წყლით დაასველეთ და დარიჩინის და შაქრის ნარევი მოაყარეთ. ყავის კოქტეილი ფრთხილად ჩაასხით. 6. იამაიკური ცივი ყავა ![]() ლიქიორი, ყავა, რომი და ათქვეფილი ნაღები აურიეთ. ყინულით სავსე მაღალ ჭიქაში ჩაასხით და პიტნით გააფორმეთ. 7. ცივი კაპუჩინო ![]() რძე, შოკოლადის სიროფი, ყავა და ყინული დააბლენდერეთ. ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. შაქარი გემოვნებით დაუმატეთ. სასმელი ჭიქაში ჩაასხით, დარიჩინით გააფორმეთ. მაშინვე სუფრაზე გაიტანეთ. 8. ტაილანდური ცივი ყავა ![]() ქვაბი საშუალო ცეცხლზე დადგით, ნაღები ჩაასხით, შაქარი და ილი დაუმატეთ. დაელოდეთ, სანამ ნაღები ადუღებას დაიწყებს და მაშინვე ცეცხლიდან გადმოდგით. თავსახური დაახურეთ და 15 წუთი გააჩერეთ. დაფქული ნუში დაუმატეთ. სუფრაზე გატანამდე 4 ჭიქა ყინულით აავსეთ. არომატული ნაღები თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან ყავა დაასხით. 9. ცივი ყავა ფორთოხლით ![]() ქვაბში წყალი, შაქარი, ფორთოხლის ცედრის ნაჭრები მოათავსეთ. 5 წუთი ადუღეთ. ცედრა ამოიღეთ და სიროფი გააგრილეთ. ფორთოხლის წვენი, ყავა და მიღებული სიროფი აურიეთ. მაღალ ჭიქებში ჩაასხით, ზემოდან დაქუცმაცებული ყინული მოაყარეთ. ფორთოხლის ნაჭრებით გააფორმეთ. 10. ცივი ყავა-ჩაი ![]() ჩაი მოადუღეთ. პატარა ქვაბში ½ ლიტრი წყალი ჩაასხით. 3 სახეობის ჩაი ჩაყარეთ და 5 წუთი ადუღეთ. პარალელურად ყავა მოხარშეთ. ჩაი გადაწურეთ, შაქარი გემოვნებით და რძე დაუმატეთ. ჩაის სიძლიერე წყლის დამატებით შეგიძლიათ დაარეგულიროთ. ჭიქაში ჩაასხით რძიანი ჩაი (7 წილი), ზემოდან ყავა (3 წილი), ბოლოს ყინული. 188 1-ს მოსწონს |