სასმელები როგორ ხარშავენ ყავას სხვა ქვეყნებში - გაოგნდებით! 13 იანვარი, 10:29 ამ ჯადოსნური სასმელის ნამდვილ მოყვარულებს დღე ნამდვილად ვერ წარმოუდგენიათ მის გარეშე. რა ჯობია დილით, შესვენებაზე, ენერგიის ასაკრეფათ თუ უბრალოდ მეგობრებთან ერთად ერთი ფინჯანი ყავის მირთმევას?
თანამედროვე ცხოვრების წესად და დამოკიდებულებად გვექცა ყავის სმა, ალბათ დამეთანხმებით. ან ვის არ მიიზიდავს ეს სურნელოვანი სითხე, განსაკუთრებით ამ ცივ ზამთარში, გარდაუვალია დილა ერთი ფინჯანი ცხელი ყავით არ დაიწყოს, ის ხომ ხშირ შემთხევაში თქვენი მარტოობის თანამგზავრია. კომპანია Filterfresh Coffee-მ გასულ წლებში ჩაატარა გამოკითხვები, სადაც გამოკითხულთა 54% მობილური ტელეფონის გარეშე გაძლებს, თუმცა ფინჯან ყავაზე უარს ვერ იტყვის. საერთო ჯამში კი გამოკითხულთა 96% მიირთმევს და ასე რომ ვთქვათ დამოკიდებულია ყავაზე. გარდა ამისა, ის, უდავოდ, ყველაზე პოპულარული და „გამაერთიანებელი“ სასმელია ჩვენს პლანეტაზე. ამის მიუხედავად, სხვადასხვა ქვეყანაში ყავა მაინც ძალიან განსხვავებულია, როგორც მომზადების ტრადიციული მეთოდით, ასევე მიღებული, კლასიკური რეცეპტით. ამიტომ, როცა შეთანხმდით ფინჯან არომატულ სასმელზე, მაგალითად, თქვენს ფინელ მეგობართან ერთად, გაითვალისწინეთ, რომ, დიდი ალბათობით, თქვენი წარმოდგენები იმის შესახებ, თუ რას მოგიმზადებენ, რადიკალურად განსხვავებულია. რას გულისხმობენ მსოფლიოს სხვადასხვა ხალხი სიტყვაში "ყავა"? როგორ ხარშავენ ყავას სხვა ქვეყნებში - გაოგნდებით!1. ვიეტნამი - ყავა კვერცხით. რეცეპტი ეფუძნება კვერცხის გულს, შესქელებულ რძეს, შაქარს და ცხელ ყავას. 2. იტალია - ესპრესო რომის მეთოდით. ესპრესო ლიმონის ნაჭერით, დალევის წინ კი ლიმონი კოვზით უნდა „გაისრისოს“ ჭიქის კედლებზე ან ძირზე. 3. ესპანეთი - ბონბონ. ეს არის ესპრესო შესქელებული რძით. 4. მაროკო - ყავა სანელებლებით. სანელებლების ნაზავი, როგორიცაა სეზამის მარცვალი, შავი პილპილი და ჯავზი, ყავის მარცვლებთან ერთად იფქვება... მართლაც ძლიერი სასმელის შესაქმნელად მაროკოში ასეთი რეცეპტი აქვთ. 5. ჰონგ-კონგი - ყავა ჩაით. ყავისა და ჩაის ნაზავი რძესთან ერთად შთაბეჭდილებას ახდენს პირველივე ყლუპიდან! დაგჭირდებათ 4 პაკეტი შავი ჩაი, წიწაკა, შესქელებული რძე და 2 კოვზი ყავა. 6. საბერძნეთი - ყავა frappé. ყავა, ნაყინი, რძე და ყინულის წყალი გემრიელი ფრაპეს ინგრედიენტებია. 7. გერმანია - ყავა ფარისეი. ეს სასმელი გერმანიაში გამოიგონეს ოჯახურ წვეულებებზე ალკოჰოლის არსებობის შესანიღბად: ყავაში რომის ღირსეული ნაწილი "იმალება" ათქვეფილი ნაღების უხვი რაოდენობის ქვეშ. 8. თურქეთი - ყავა ნივრითა და თაფლით. ყველაზე პოპულარული სასმელია თურქეთში. 9. იამაიკა - ყავა ფორთოხლით. იამაიკა პირველ რიგში ასოცირდება რომთან. გასაკვირი არ არის, რომ ტრადიციული იამაიკური ყავა მზადდება ამ ძლიერი ალკოჰოლური სასმელის დამატებით ფორთოხალთან ერთად. 148 3-ს მოსწონს
|