ტკბილეული საახალწლო დესერტი "ზამთრის მანდარინი" 2022, 25 დეკემბერი, 10:18 ინგრედიენტები: ჟელატინი — 15 გრ. წყალი — 200 მლ. არაჟანი (18%) — 400 გრ. შაქარი — 100 გრ. მანდარინი — 5 ცალი გარდა ამისა, პლასტიკატის ბოთლი (1, 5 ლ.), გადაჭრილი თავით — 1 ცალი მომზადება: I. პატარა თასში მოათავსეთ ჟელატინი და დაასხით წყალი > ერთმანეთს შეურიეთ და დადგით 15–20 წთ. ასაფუებლად > ჩადგით თასი წყლიან თასში და დადგით ცეცხლზე > აბაზანაზე იმდენ ხანს გააჩერეთ, ვიდრე გრანულები არ გაიხსნება და ერთფეროვან მასას არ მიიღებთ, თან სულ ურიეთ. III. ჟელატინი მარლით გაფილტრეთ > დაამატეთ არაჟანს, პატარა ულუფებად, 4–ჯერზე და თან სულ ურიეთ, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. IV. ბოთლში ჩაასხით რამდენიმე კოვზი არაჟნის მასა > შედეთ ის რამდენიმე წუთით საყინულეში, რომ გაიყინოს. V. გაფცქვნილი მანდარინი ჩამოაგეთ ხის ჩხირზე (შეგიძლიათ ჩინური ჩხირი გამოიყენოთ, სუპერმარკეტებში იყიდება) > მოათავსეთ მანდარინი ბოთლში და შეავსეთ არაჟნის მასით. ბედნიერ შობა–ახალ წელს გისურვებთ!!! არხის სხვა სიახლეები:* არქეოლოგების მიერ აღმოჩენილი, ყველაზე იდუმალი ცივილიზაცია* ერაყში აღმოჩენილი უძველესი არტეფაქტი და იდუმალი იარაღი* 13 საინტერესო ფაქტი, ძილის და სიზმრების შესახებ* ელდორადო ანუნაკების რეზიდენცია იყო?!* ირმის ნახტომის საიდუმლო – სად დაიბადა ჩვენი მზე?* ამ სკულპტურების სანახავად, ნამდვილად ღირს სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკაში ჩასვლა (15 ფოტო)* ახალგაზრდული იერის 8 საიდუმლო* 10 გამოცანა ლოგიკური აზროვნების შესამოწმებლად (პასუხები აქვს)174 2-ს მოსწონს
|