x
მეტი
  • 26.04.2024
  • სტატია:134539
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508597
სასარგებლო, მაგრამ ძვირადღირებული პროდუქტები, რომელთა ალტერნატივა შეგიძლიათ იპოვოთ

image
ჯანსაღი კვების თემა დღეს იმდენად პოპულარულია, რომ სოციალური ქსელები სავსეა რეკლამებით, კერძების რეცეპტებით, ინგრედიენტებით, რომლებმაც უნდა შეინარჩუნონ თქვენი სხეული კარგ ფორმაში, თუმცა ამ პროდუქტების ჩამონათვალში ხშირად შეგხვდებათ ჯანსაღი, მაგრამ ძვირადღირებული პროდუქტებიც, რომლებსაც აქვთ სხვა, იაფი ალტერნატივა და ეს უნდა იცოდეთ.

1. ნუში ხშირად გვხვდება საკვების სიაში, რომელიც სასარგებლოა მსუბუქი ხემსისთვის მათთვის, ვისაც სურს დაკარგოს რამდენიმე ზედმეტი კილოგრამი. ის ნამდვილად შეიცავს ბევრ ცხიმს, ცილებს და ვიტამინებს. თუმცა, სასარგებლო ელემენტების შემცველობით ნუშს არ ჩამოუვარდება არაქისი, რაც ცხადია, ნაკლები დაგიჯდებათ.image

2. მარკეტოლოგებს ძალიან უყვართ ტკბილი კარტოფილის სარგებლობის ამაღლება, რომელსაც ასევე უწოდებენ ბატატს. რა თქმა უნდა, ბოსტნეულით გამომცხვარი რეცეპტები მადისაღმძვრელად გამოიყურება, მაგრამ პროდუქტი შეიცავს უამრავ კალორიას, შაქარს და სახამებელს. მიუხედავად იმისა, რომ მას შეუცვლელს უწოდებენ, გოგრა შესანიშნავი ალტერნატივაა.image

3. სწორ საკვებზე საუბრისას ადამიანები ხშირად ახსენებენ ისპანახს, რომლის ღირებულებაც შესამჩნევად იმატებს სეზონზე. გარდა ამისა, მისმა გადაჭარბებულმა გამოყენებამ შეიძლება დაარღვიოს კალციუმის შეწოვა, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს თირკმელში კენჭების წარმოქმნა. ასე რომ, ყველაზე ადვილია ისპანახის ჩანაცვლება ისეთი საკვებით, როგორიცაა მწვანილი, მუქი სალათის ფოთოლი ან კომბოსტო.image

4. კიდევ ერთი გადაფასებული საკვები არის ნიახური. და ეს ყველაფერი მითის წყალობით, რომ მისი გამოყენების დროს ადამიანი წვავს იმაზე მეტ კალორიას, ვიდრე იღებს. სინამდვილეში, ეს ბოსტნეული 95% წყალია. გარდა ამისა, პესტიციდები ხშირად გვხვდება მაღაზიის პროდუქტებში. ასე რომ, მისი გადაჭარბებული ჭამა უფრო მეტად იწვევს ალერგიას, ვიდრე წონის დაკლებას.image

5. ჯანსაღი საკვების მოყვარულებიც ხშირად ახალგამოწურულ წვენს ამჯობინებენ. რა თქმა უნდა, მას აქვს ნაკლები შაქარი, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდ წვენებს, მაგრამ მისი სარგებელი გადაჭარბებულია. ყოველივე ამის შემდეგ, არ არსებობს სამეცნიერო მტკიცებულება იმისა, რომ ახლადგამოწურული წვენი უკეთესად შეიწოვება. უმჯობესია მიირთვათ მთლიანი ხილი. სულ მცირე, ისინი შეიცავს ორგანიზმისთვის საჭირო ბოჭკოს 100%-ს.image

6. კარდიოლოგები გვირჩევენ წითელი თევზის ჭამას კვირაში მინიმუმ 2-ჯერ. მართალია, ორაგულის ან კალმახის ყიდვა საფულეს მძიმედ დაარტყამს. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ მოაგვაროთ პრობლემები თეთრი თევზით, როგორიცაა ვირთევზა, ქაშაყი ან ქორჭილა.image

7. რატომღაც, ითვლება, რომ სწორედ ინდაურს აქვს ცილის იდეალური ნაკრები. მართალია, თუ შევადარებთ ცილების, ცხიმების და ნახშირწყლების თანაფარდობას, გამოდის, რომ ქათმის ხორცთან პრაქტიკულად არანაირი განსხვავება არ არის. image

8. ზეითუნის ზეთის სარგებელი ასევე გადაჭარბებულია, რადგან ის შეიცავს მხოლოდ 10% საჭირო ომეგა -3 და ომეგა -6. მაგრამ ის სავსეა ომეგა -9-ით, რომლის დამატებითი მოხმარების გარეშე ჩვენი ორგანიზმი საკმაოდ კომფორტულად გრძნობს თავს. გარდა ამისა, მას ხშირად გაზავებენ უფრო იაფი რაფსის ზეთით, ამიტომ პროდუქტის რეალური ხარისხის მხოლოდ გამოცნობა შეიძლება.image

9. ბროწეული წარმოდგენილია როგორც გულ-სისხლძარღვთა სისტემის გაძლიერების გარანტი და წამალი, რომელიც დადებითად მოქმედებს პროსტატაზე. სამწუხაროდ, ექსპერტებმა ვერ დაადასტურეს ან უარყვეს ეს მოსაზრება, მაგრამ დანამდვილებით ცნობილია, რომ თუ ამ ხილს მიირთმევთ კურკებთან ერთად, ორგანიზმი მიიღებს სასარგებლო დიეტურ ბოჭკოებს.image

10. ავოკადო დიდი ხანია არის მოდური პროდუქტების სიაში ჯანსაღი კვების მოყვარულთათვის. მართალია, არიან ისეთებიც, ვინც თვლის, რომ ამ ხილის სარგებელი ძალიან გადაჭარბებულია. გარდა ამისა, მას სუსტი გემო აქვს ყველთან, კვერცხთან ან ზეთისხილთან შედარებით, რომლებიც იმავე სასარგებლო ელემენტებს შეიცავს.image

0
208
1-ს მოსწონს
ავტორი:ქეთი1988
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
208
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0