ცომეული "ნავის ფორმის ყველიანი პური" - პრესტიჟული ამერიკული გამოცემა აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტს აქვეყნებს 2022, 6 ივლისი, 13:57
ცნობილი ამერიკული გამოცემა The New York Times საკუთარ ფეისბუქგვერდზე აქვეყნებს აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტს, რომელსაც ასეთი ტექსტი ახლავს ბმულთან ერთად:
"ხაჭაპური - აჭარულის სახელით ცნობილი ქართული კერძის მირთმევისთვის საჭიროა გამდნარ ყველში ჩაასხათ კვერცხის გული, ცოტა ცივი კარაქი და აურიოთ გახეხილ, ელასტიურ ყველის გუნდაში." ბმულზე გადასვლის შემდეგ კი ტექსტში წერია: "ყველაზე ცნობილი ხაჭაპური არის აჭარიდან, საქართველოს შავ ზღვის რეგიონიდან. ეს არის ღია სახის ნავის ფორმის პური, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ კვერცხის გულთან და კარაქის ნაჭერთან ერთად" აღსანიშნავია, რომ ეს პირველი შემთხვეა არ არის, როდესაც ამერიკული გამოცემა აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტს სთავაზობს მომხმარებელს.2015 წელს სხვა ცნობილმა ამერიკულმა გამოცემამ The Washington Post-მა გამოქვეყნა ანალოგიურად აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტი. ბარემ აქვე შეაგახსენებთ აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტს: არავინ იცის, რამდენად სარწმუნოა აჭარული ხაჭაპურის ლაზური წარმოშობისა და მენავეობასთან კავშირის ისტორია, მაგრამ ფაქტია, რომ ხაჭაპურისა და ნავის მსგავსება მხოლოდ ქართველებს არ შეუნიშნავთ და ამ მშვენიერ აჭარულ კერძს ინგლისურ ენაზე Cheese boat, ანუ “ყველის ნავი” უწოდეს. ინგრედიენტები: ცომისთვის:
206 2-ს მოსწონს
|