x
image
ბადრი ანთია
საუკეთესო "აჯიკის" რეცეპტი
image

თუ გსურთ აჯიკა ძალიან ცხარე გამოვიდეს, მაშინ 700 გრ წითელი მწარე წიწაკა და 300 გრ ბულგარული წიწაკა შეურიეთ.


რეცეპტის ინგრედიენტები:


500 გრამი წითელი მწარე წიწაკა



500 გრამი წითელი ბულგარული წიწაკა



200 გრამი ოხრახუში 150 გრამი ნიახურის ფოთლები


150 გრამი რეჰანი


400 გრამი ნიორი


3 ს/კ უცხო სუნელი


3 ს/კ ქინძის სუნელი


3 ს/კ ყვითელი ყვავილი


2 ს/კ კამის სუნელი


50 გრამი მარილი, ან გემოვნებით რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1 წიწაკა და მწვანილები კარგად გარეცხეთ და ბოლომდე გააშრეთ. 2 მწარე წიწაკა და ბულგარული შუაზე გაჭერით და მოაშორეთ თესლი. გამოიყენეთ ხელთათმანები. 3 გაარჩიეთ ნიორი. 4 ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ წიწაკები, ნიორი, ოხრახუში, ნიახური და რეჰანი. 5 გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სანელებლები და მარილი. 6 გატარებული ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ. აუცილებლად გამოიყენეთ ხელთათმანები. 7 მიირთვით ხორცთან ან სხვა კერძთან ერთად.

თუ გსურთ აჯიკა ძალიან ცხარე გამოვიდეს, მაშინ 700 გრ წითელი მწარე წიწაკა და 300 გრ ბულგარული წიწაკა შეურიეთ.


რეცეპტის ინგრედიენტები:


500 გრამი წითელი მწარე წიწაკა


500 გრამი წითელი ბულგარული წიწაკა



200 გრამი ოხრახუში 150 გრამი ნიახურის ფოთლები


150 გრამი რეჰანი


400 გრამი ნიორი


3 ს/კ უცხო სუნელი


3 ს/კ ქინძის სუნელი


3 ს/კ ყვითელი ყვავილი


2 ს/კ კამის სუნელი


50 გრამი მარილი, ან გემოვნებით რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1 წიწაკა და მწვანილები კარგად გარეცხეთ და ბოლომდე გააშრეთ. 2 მწარე წიწაკა და ბულგარული შუაზე გაჭერით და მოაშორეთ თესლი. გამოიყენეთ ხელთათმანები. 3 გაარჩიეთ ნიორი. 4 ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ წიწაკები, ნიორი, ოხრახუში, ნიახური და რეჰანი. 5 გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სანელებლები და მარილი. 6 გატარებული ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ. აუცილებლად გამოიყენეთ ხელთათმანები. 7 მიირთვით ხორცთან ან სხვა კერძთან ერთად.

0
377
1-ს მოსწონს
ავტორი:ბადრი ანთია
ბადრი ანთია
377
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0