x
image
თუთიკო ბერძენა
მიასნიკოვმა დაასახელა კიბოს მაპროვოცირებელი პოპულარული პროდუქტი- ნამდვილად გაოცდებით!
image
რუსეთის დედაქალაქის hospital71 საავადმყოფოს მთავარმა ექიმმა და ტელეწამყვანმა ალექსანდრე მიასნიკოვმა ჯანმრთელობისთვის საშიში უწოდა პროდუქტს, რომელსაც საქართველოში ინტენსიურად მივირთმევთ და ქარტული სუფრიოს თავმოწონებული ტრადიციული კერძებ ი სწორედ ამ პროდუქტისგან მზადდება. გადაცემაში "ყველაზე მნიშვნელოვანი" მან თქვა, რომ ეს პოპულარული პროდუქტი კიბოს პროვოცირებას ახდენს.
”მსხვილი ნაწლავის კიბო ტრადიციულად ხორცის ზედმეტი მოხმარებისგანაა გამოწვეული. ჩვენ ვიცით, რომ ხორცი შეიძლება დღეს არც ისე დამნაშავე იყოს ათეროსკლეროზის განვითარებაში, მაგრამ წითელი ხორცი რჩება რისკის ფაქტორად ნაწლავის კიბოს განვითარებისათვის, ” - თქვა ექიმმა. მან მოუწოდა მაყურებელს, შეზღუდული რაოდენობით ჭამონ ხორცი - არა უმეტეს კვირაში სამჯერ.
მიასნიკოვმა ასევე გააკრიტიკა მცენარეული პროდუქტებისგან დამზადებული ვეგეტარიანული ძეხვი და სოსისი. ექიმის თქმით, ისინი ვიზუალურად შეიძლება ხორცს ჰგავდნენ, მაგრამ მათგან არანაირი სარგებელი არ იქნება. გარდა ამისა, მან თქვა, რომ ასეთი საკვებს "ამაზრზენი გემო აქვს".
”თუ თქვენ ხართ ვეგეტარიანელი, მიჰყევით მას . თუ ვეგეტარიანელობის საფუძველი ჯანმრთელობა არ არის, რამდენადაც ფილოსოფიური და რელიგიური მოსაზრებები, მაშინ არ არის საჭირო საკუთარი თავის მოტყუება, ” - აღნიშნა მან.
სპეციალისტმა შენიშნა, რომ ბოლო წლებში მან დაიწყო ნაკლები ხორცის ჭამა. ”მე მივირთმევ ხორცს თვეში ერთხელ... ძალიან კარგად მესმის იმ ადამიანების, რომლებსთვისაც არაკომფორტულია ცოცხალი არსებების ჭამა, ” - დასძინა მან.
1
1818
1-ს მოსწონს
ავტორი:თუთიკო ბერძენა
თუთიკო ბერძენა
1818
  
2021, 12 აგვისტო, 12:57
აბსურდია, ხორცკომბინატის დირექტორი იყო წლების მანძილზე კარის მეზობელი, ყოველდღე მწვადს და გულ-ღვიძლს მიირთმევდა და დღესაც 87 წლის ასაკში იდეალურ ფორმაშია.
რუსეთში 40-50 წლის წინ საცავებში გაყინული ხორცი გამოაქვთ და მოკლავს კაცს აბა რა იქნება!
0 1 1