სასარგებლო პროდუქტები როდის მოქმედებს თაფლი ცუდად ორგანიზმზე და როდის არის ის სასარგებლო 2021, 11 ივნისი, 12:01
თაფლი დიდი ხანია აღიქმება, როგორც პანაცეა, თუ არა ყველა, უმეტეს დაავადებათათვის. ფუტკრის თაფლი კარგი პროფილაქტიკური და მატონიზირებელი საშუალებაა - ის ორგანიზმს დიდ ენერგიას აძლევს, აძლიერებს იმუნურ სისტემას და რეკომენდებულია მრავალი დაავადების სამკურნალოდ.
წაიკითხეთ მეტი არამარტო სარგებელის, არამედ პროდუქტის მავნებლობის შესახებ. მიუხედავად მრავალი დადებითი თვისებისა, თაფლი შეიძლება საზიანო იყოს ორგანიზმისთვის. ამიტომ, პირები, რომლებიც გადაწყვეტენ ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას ამ პროდუქტის დახმარებით, თავდაპირველად გირჩევთ მიმართოთ ექიმს. მაღალი კალორიული შემცველობა სამკურნალო პროდუქტის მიღება არ არის რეკომენდებული ჭარბი წონის მქონე ადამიანებისთვის. თაფლი საკმაოდ მაღალკალორიული პროდუქტია. მასში, ჯიშის მიხედვით, 300-420 კილოკალორია 100 გრამზე. ჭარბი წონის ადამიანებს, ექიმები ურჩევენ უარი თქვან თაფლზე ან გამოიყენონ იგი მინიმალურ დოზებში. საშიში კომპონენტები თაფლი არ უნდა გაცხელდეს 45 ° C– ზე მაღლა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მასში მავნე ნივთიერება იღვიძებს- ოქსიმეთილფურფურალი. ამ კომპონენტს შეუძლია გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის ონკოლოგიური დაავადებების განვითარება. ამიტომ, არ უნდა დაამატოთ პროდუქტი ცხელ ჩაის ან ყავას. კბილების კარიესის რისკი თაფლის მოყვარულებმა უნდა გაითვალისწინონ კბილების მინანქრის მოპყრობის წესები. ტკბილ, ბლანტ პროდუქტს შეუძლია დიდხანს დარჩეს პირში (კბილებს შორის). ეს იწვევს პათოგენური ბაქტერიების გამრავლებას, რომლებიც ანადგურებენ მინანქარს. კარიესი იწყებს განვითარებას. კბილების გახრწნისგან დასაცავად სტომატოლოგები გირჩევენ თაფლის ყოველი მიღების შემდეგ ზედმიწევნით კბილების გამოხეხვა/გასუფთავებას. პროსტრაცია ასეთი ზიანი ემუქრება იმ ადამიანებს, ვისაც უყვარს ცარიელი კუჭზე თაფლის ჭამა. ტკბილი პროდუქტი იწვევს სისხლში გლუკოზის მკვეთრ ზრდას. ადამიანი დაუყოვნებლივ იღებს ენერგიის მუხტს. ამასთან, დიდხანს არა. თაფლი არის სწრაფი ნახშირწყლებით შემდგარი პროდუქტი. ამიტომ, პროდუქტს დიდი ხნის განმავლობაში არ შეუძლია უზრუნველყოს სხეულის ენერგია. როდის არის თაფლი საზიანო ორგანიზმისთვის მკურნალობიდან დაახლოებით 20-30 წუთის შემდეგ, ენერგია იწყებს შემცირებას. დაღლილობა ჩნდება. დაზიანებისგან თავის დასაცავად ექიმები გირჩევენ დაუყოვნებლივ დაიწყოთ სრული საუზმე (ან ლანჩი, ვახშამი). ამ შემთხვევაში, ცარიელ კუჭზე მიღებული თაფლი უზრუნველყოფს სხეულის სარგებელს (იცავს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ლორწოვან გარსს) და არ ექნება დრო, რომ ზიანი მიაყენოს. დიაბეტის განვითარების რისკი თაფლი შეიცავს ბუნებრივი შაქრის მაღალ კონცენტრაციას. ამიტომ, პროდუქტი ყოველთვის იწვევს სისხლში გლუკოზის მატებას. თაფლის დელიკატურობისადმი გადამეტებულმა გატაცებამ შეიძლება გამოიწვიოს შაქრიანი დიაბეტის განვითარება, თუ ადამიანს აქვს პათოლოგიის გენეტიკური მიდრეკილება. პანკრეასის და საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის განადგურება ცარიელ კუჭზე მიღებული თაფლი შეიძლება არამარტო მოხვდეს ორგანიზმის ენერგეტიკულ რესურსებზე, არამედ გამოიწვიოს პანკრეასის ანთებითი პროცესი. დელიკატესი, საჭმლის მომნელებელ ტრაქტში მოხვედრისას, ააქტიურებს პანკრეასის მიერ ფერმენტების გამომუშავებას. თუ 20-30 წუთის შემდეგ ადამიანი იღებს რეგულარულ საკვებს, ეს უკანასკნელი მოხვდება მომზადებულ გარემოში.შემდეგ კი საკვები სწრაფად იშლება. 291 3-ს მოსწონს |