კერძები ბოსტნეულისაგან ერბოკვერცხი ტკბილ და ფერად წიწაკებში, ყველით, ლორითა და ხახვით 2021, 13 მარტი, 13:57 3 ულუფა; 1 საათი; საჭირო პროდუქტები: ბულგარული წიწაკა - 3 ცალი (500 გრამი); კვერცხი - 3 ცალი; ლორი - 80 გრამი; მაგარი ყველი - 40 გრამი; ბოლქვი ხახვი - ნახევარი (30 გრამი); ახალი, ქორფა ოხრახუში - 3-4 ტოტი; მარილი - გემოვნებით; დაფქული შავი წიწაკა - გემოვნებით; მომზადება: ბულგარულ წიწაკებს მოაჭერით თავი და ამოასუფთავეთ; ბულგარულის მოჭრილი თავები დაჭერით წვრილ კუბიკებად და ცალკე გადადეთ; ამოსუფთავებული ბულგარული წიწაკები ღუმელში შეწვით 200 გრადუს ტემპერატურაზე; ყველი წვრილად დახეხეთ; ლორი დაჭერით პატარა კუბებად; ხახვი დაჭერით პატარა კუბებად, მწვანილი კი - წვრილად; ჯამში გააერთიანეთ ბულგარული წიწაკის პატარა კუბები, ასევე, დახეხილი ყველი, ლორი, ხახვი და ოხრახუში; მარილი მოაყარეთ და მოურიეთ გულსართის მასას; ბულგარული წიწაკები ამოავსეთ ამ გულსართით ისე, რომ 2/3 ნაწილი წიწაკისა დაიკავოს. 20 წუთით დააბრუნეთ წიწაკები ღუმელში; გამოიღეთ წიწაკები და თითოულში ნაზად ჩაატეხეთ თითო კვერცხი; დააბრუნეთ წიწაკები ისევ ღუმელში 15-20 წუთით; უჩვეულო ერბოკვერცხი ტკბილ წიწაკაში, ყველისა და ლორის გულსართით მზადაა. სურვილისამებრ, მოაყარეთ დაფქული შავი წიწაკა და მიიტანეთ სუფრასთან. ტკბილად მიირთვით! 68 1-ს მოსწონს
|