სხვა ამ პროდუქტებს სხვა ქვეყნებში სხვაგვარად ჭამენ - ამის ცოდნა დაგშოკავთ 2020, 19 ივლისი, 14:48 ოდესმე გაგისინჯავთ კიტრი თაფლით, მოჭიქული ხაჭოთი გამთბარი, ჩიპსი შოკოლადით? გაოცდებით და სხვადასხვა ქვეყნებში ამ ყველაფერს და კიდევ ისეთი პროდუქტების კომბინაციებს, რომლებსაც ვერ წარმოიდგენთ, ნამდვილად მიირთმევენ. მიუხედავად ამ არასტანდარტული კომბინაციებისა, ისინი ხშირად ხდება გურმანების აღმოჩენის მიზეზი და ასევე იზიდავს მათ, ვისაც არ ეშინია ექსპერიმენტების.
მოდით, გადავხედოთ სტატიას და ვნახოთ თუ რომელი პროდუქტების კომბინირებული მირთმევა უწევთ სხვადასხვა ქვეყნებში, რაც ჩვენ ვერ წარმოგვიდგენია და ნამდვილად გაგვაოცებს. თუმცა, ვინ იცის, იქნებ თქვენც იპოვოთ მათში თქვენი სასურველი გემო. 1. მოჭიქული ხაჭო გაათბეთ მიკროტალღურ ღუმელში. ეს ყველაფერი მას შემდეგ გახდა ცნობილი საჯაროდ, რაც ერთ-ერთმა იაპონელმა Twitter-ზე გამოაქვეყნა ფოტო, სადაც გვამცნობდა, თუ როგორ გაათბო 10 წუთის განმავლობაში მიკროტალღურ ღუმელში ხაჭოს მოჭიქული (სიროკი) და ასე მისი გემო უფრო საოცარი გახდა. 2. ტოსტი შედედებული რძითა და ბეკონით. ათქვეფილ კვერცხსა და შედედებულ რძეში (სგუშონი) ამოვლებული პურის ნაჭრები შეწვით კარაქში, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მოასხით შედედებული რძე, ცოტა სანელებელი და ბეკონი - ეს ყველაფერი იდეალურია. (რომელ ქვეყანაში მიირთმევენ, წყაროს ამის თქმა გამორჩა) 3. ახალი პომიდორი შაქრით. ჩინეთში მიაჩნიათ, რომ ახალ პომიდორს შაქარი უფრო გამოხატულ გემოს აძლევს. 4. Choco Pie-ს ორცხობილა ტკბილეული არაჟნით. ეს ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი დესერტია სამხრეთ კორეაში. ისინი ამ ტკბილეულს მიირთმევენ არაჟნით. 5. კარტოფილი ფრი ნაყინით. Wendy’s-ი არის პირველი კვების ობიექტი, ვინც მსგავსი კომბინაციით ამ პროდუქტების პოპულარობა მოუტანა, ცხელი კარტოფილის ფრიზე ნაზი ნაყინი, გემოს აფეთქებაა - გვიზიარებენ ისინი, ვისაც მოწონთ ასე მირთმევა. 6. კიტრი თაფლით. კიტრის ტაფლით მირთმევა პოპულარულია ბალტიისპირა ქვეყნებში - ბელორუსიაში, უკრაინასა და ფინეთში. 7. ყავა როზმარინით. გაფილტრულ ყავას როზმარინი უჩვეულო გამაგრილებელ გემოს აძლევს. 8. ზეთში შემწვარი შოკოლადის ფილა. ეს დელიკატესი შოტლანდიის სასუსნავებში მე –20 საუკუნის მე –2 ნახევარში გამოჩნდა და ფილმ "ჭუჭყში"-ც ჩანს. ჯერ გააციებენ ფილას, შემდეგ კი შეწვავენ. მისი ალტერნატიული დელიკატესია ასევე შეწმვარი Snickers, Twix, Bounty. 9. მაკარონის ფორმის ნაყინი ტომატის სოუსითა და გახეხილი ყველით. დესერტი გამოიგონა იტალიური წარმოშობის ერთ-ერთმა საკონდიტრომ, რომელსაც ფილიალი ჰქონდა გახსნილი გერმანიაში. ის ვანილის ნაყინს აძლევდა მაკარონის ფორმას და უკეთებდა ტომატის სოუსს და აყრიდა პარმეზანს. 10. კარტოფილის მობრაწული ზეფირთან ერთად. პირველად მსგავსი დესერტი ნახსენები იყო 1917 წლის კულინარიულ წიგნში. რეცეპტი მოიცავს ტკბილ კარტოფილს, რომელიც მზადდება მობრაწული კარტოფილისა და ზეფირის მეშვეობით. ასევე შეგიძლიათ ლიმონი და მიწის თხილიც დაამატოთ. ჯამში, მოტკბო-მომჟავო სასიამოვნო დესერტი მიიღება. 11. ჯემი წიწაკით. ბალკანეთში, სადაც წიწაკა ფართოდ იზრდება და გამოიყენება კულინარიაში, გასაკვირი სულაც არაა, რომ მურაბები და ჯემებიც ჰქონდეთ წიწაკით. მეტი პოპულარობა წიწაკიან ჯემს ჯეიმი ოლივერის გადაცემებმა მოუტანა. ტკბილი და ერთდრულად მწარე სოუსი ძალიან უხდება ხორცს, კარტოფილს და ბრინჯს. 12. შოკოლადიანი ჩიპსი. პირველად ის 1985 წელს ჩიკაგოში გაჩნდა და როგორც აღმოჩნდა, სულაც არ არის ცუდი მარილიანი ხრაშუნა ჩიპსი მდნარ შავ ან რძიან შოკოლადში ამოვლებული. 182 8-ს მოსწონს
|