ნამცხვრები უგემრიელესი ნამცხვარი ჩაისთვის 6 დეკემბერი, 8:23 ინგრედიენტები, 20 ნამცხვრისთვის:ცომისთვის:კვერცხი — 2 ცალი მაწონი, ან კეფირი — 1 ჭ. (250 მლ.) ფქვილი — 3 ჭ. (480 გრ.) მარილი — 0, 5 ჩ. კ. სოდა — 1 ჩ. კ. შაქარი — 3 ს. კ. (60 გრ.) კარაქი — 100 გრ.გულსართისთვის: ფქვილი — 130 გრ. შაქარი — 130 გრ. კარაქი — 100 გრ. ნიგოზი — 50 გრ. ვანილინი — 1 ჩ. კ. კვერცხი — 1 ცალი მომზადება:I. გაცერით ფქვილი და მოათავსეთ თასში > შეურიეთ მარილი > დაუმატეთ კარაქი (თუ კარაქი გაყინულია, გახეხეთ, თუ დარბილებული – ხელით შეაზილეთ) > ფხვიერი მასის მიღების შემდეგ, ცენტრში ჩააღრმავეთ, მაწონში ჩაყარეთ სოდა და როდესაც ამოფუვდება, ჩაასხით თასში > დაამატეთ კვერცხი > თასში მოთავსებული მასალა ერთმანეთს შეურიეთ, დასაკრემით > ერთგვაროვანი მასის მიღების შემდეგ, ცომი ხელით მოზილეთ. უნდა მიიღოთ რბილი, წებოვანი ცომი. II. ცომს გადააკარით სამზარეულოს აპკი და 15 წთ. დაასვენეთ. III. ამ დროის მანძილზე, მოამზადეთ გულსართი: ფქვილს შეაზილეთ კარაქი > დაუმატეთ შაქარი, ვანილინი და დაბლენდერებული ნიგოზი. IV. გაყავით ცომი 2 ნაწილად > გააკეთეთ გუნდები > გააბრტყელეთ ერთი გუნდა, 0, 5 სმ–ს სისქეზე > მიეცით მართკუთხედის ფორმა > გააცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა > გული გადადეთ, ცილას ცოტა მარილი დაამატეთ და მსუბუქად ათქვიფეთ > ცილის ნახევარი გადაუსვით გაბრტყელებულ ცომს > გაანაწილეთ ზემოდან გულსართის ნახევარი > გადაატარეთ ზემოდან ცომის გასაბრტყელებელი > გადაკეცეთ ცომი ხვეულის სახით და ზემოდან მსუბუქად გადაატარეთ გასაბრტყელებელი > დაჭერით ხვეული 10 ნაწილად: VI. გამოსაცხობად გამზადებული ნამცხვრები, გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე (გამოაცხვეთ პერგამენტით) > კვერცხის გულს დაამატეთ ცოტა რძე, ან წყალი და ვანილინი > ერთმანეთს შეურიეთ და ზემოდან გადაუსვით > გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. არხის სხვა სიახლეები:* კანადელი ისტორიკოსი ამტკიცებს, რომ სტალინი 1959 წ. გარდაიცვალა* პენტაგონში არ უარყოფენ, ოკეანის ფსკერზე, უცხოპლანეტელების ბაზის არსებობის შესაძლებლობას* ფოტოებზე ასახული იშვიათი დამთხვევები, რომელიც არასდროს გამეორდება* ოსტეოპოროზის ნიშნები და მასთან ბრძოლის ეფექტური გზები
65 2-ს მოსწონს
|