x
image
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
პლასტიკატისგან დამზადებული კოვზების გამოყენება დაუშვებელია-გერმანელი მეცნიერების რეკომენდაცია
image

სამზარეულოს ნიჩაბი, კულინარიული კოვზები, ქაფქირი და სხვა - თქვენ ალბათ უკვე ბევრ ასეთი რამეს ინახავთ სამზარეულოს უჯრებში, რომელიც დამზადებულია სითბომდგრადი პლასტმასისგან. ისინი უსაფრთხოა ანტიმიწვის კაპრიზული საფარისთვის, მაგრამ როგორც გაირკვა საშიშია ჯანმრთელობისთვის.


ერთ დროს ყველა ოჯახის სამზარეულოში უჟანგავი ფოლადის, თუჯის თუ ემალის ჭურჭელი იყო. შემდეგ გამოჩნდა ტეფალის ტაფები და ჭურჭელი, რა დროსაც ლითონის კოვზების გამოყენება დაუშვებელია და იგი შეცვალა პლასტიკამ. როგორც აღმოჩნდა, ეს რეალური პრობლემაა.



გერმანელმა მეცნიერებმა, გერმანიის ფედერალური უნივერსიტეტიდან შეაფასეს ის რისკები, რომელშიც ნათქვამია სურსათის უვნებლობის შესახებ მოხსენებაში და მკაცრი გაფრთხილება გააკეთეს: პლასტიკური ჭურჭლის გამოყენება უნდა აიკრძალოს.

ფაქტია, რომ როდესაც პლასტიკის ჭურჭელი გათბობის შემდეგ იწყებს ტოქსიკური ოლიგომერების განოყოფას. ეს ნივთიერებები ხვდება საკვებში, შემდეგ კი ჩვენს ორგანიზმში. ტოქსინის გამოყოფა დაახლოებით 70 გრადუსისი შემდეგ იწყება, ტემპერატურა საკმაოდ მცირეა, . მაგრამ ჩვენ ხშირად ვიყენებთ მას მდუღარე საკვებში.

image

"მრავალი სამზარეულოს ჭურჭელი მზადდება სინთეზური პლასტმასისგან მასალისაგან, რომლის წყალობით კოვზები, ნიჩბები და ქაფქირები უძლებს მაღალ ტემპერატურას. ეს მასალები შეიცავს ბევრ მავნე ტოქსინს, ”- ნათქვამია მოხსენებაში.

პლასტმასიდან გამოყოფილი ტოქსინები გავლენას ახდენს ჯანმრთელობაზე მრავალი კუთხით. ცხოველებზე ცდებმა აჩვენა, რომ "პლასტიკური" ტოქსინების ზემოქმედება ზრდის ღვიძლის, პანკრეასის კიბოს განვითარების რისკს და იწვევს უნაყოფობას.

სხვათა შორის, სწორედ სამზარეულოში პლასტმასის ჭურჭლის ოდენობის მატებაა მიზეზი, რომელიც ექსპერტების დასკვნით ასოცირდება მამრობითი სქესის უნაყოფობასთან. პლასტმასის ნაწილაკები ჩვილების სისხლშიც კი გვხვდება და ეს ნამდვილად საშინელია.

რა არის გამოსავალი? მაგალითად თუჯის ჭურჭელი კლასიკური, უსაფრთხო, გამოცდილი ვარიანტია. ასეთ ჭურჭელში მომზადებისას საკვები რკინის იონებით მდიდრდება და კიდევ უფრო სასარგებლო ხდება.

აგრეთვე უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელი მოსახერხებელია და დიდხანს გამოიყენება. ხარისხიანი ჭურჭელი დიდხანს ინარჩუნებს სითბოს და ჯანმრთელობას არ აზიანებს. მასში, პრაქტიკულად, ყველაფრის მომზადება შეიძლება.

ასევე დაგაინტერესებთ

image

გერმანელი კარდიოლოგების დასკვნით, ყავა არ იწვევს არტერიული წნევის მატებას, ხოლო წითელი ღვინოს მცირე რაოდენობაც კი იწვევს არითმიას. გერმანიის კარდიოლოგთა ფედერალური ასოციაციის ექიმი ჰარიბერტ ბრიუკის განცხადებით, ყავა არ იწვევს წნევის მატებას, აფერხებს ონკოლოგიური დაავადების, დემენციის, შაქრის დიაბეტის განვითარების რისკს და დასძინა, რ...

ასეთ დასკვნამდე მივიდა რუსეთის სანიტარული უწყება. სამზარეულოს ღრუბელი ბაქტერიების იდეალური ინკუბატორია, ისინი შეიძლება 200 000-ჯერ უფრო ჯერ ჭუჭყიანი იყოს ვიდრე ტუალეტის თავსაფარი. მკვლევარებმა აღმოაჩინეს 362 სხვადასხვა სახის ბაქტერია, რომლებიც ბუდობენ ჭურჭლის სარეცხ ღრუბელში და მის გარშემო-განაცხადეს დეპარტამენტში. გამოკვლევების ...

ამასთანავე მნიშვნელობა არა აქვს გაზიანი სასმელი შეიცავს შაქარს თუ ხელოვნურ შემცვლელს.ყველა შემთხვევაში მისი მუდმივი მოხმარება სიცოცხლისთვის საშიშია. სამეცნიერო კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა JAMA intrnal Medicine-ში.დაკვირვება 16 წლის განმავლობაში მიმდინარეობდა 450 000 ნებაყოფლობით მოხალისეზე, რომელთა ასაკი 50 წლის ფ...

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ერთი პორცია შემწვარი ქათამი უდოოდ სიკვდილის ალბათობას 13 % ზრდის. აიოვას უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაასახელეს პროდუქტები, რომელის მიღებაც ზრდის უდროოდ სიკვდილის ალბათობას.კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა სამედიცინო პორტალზე MedicalXpress. კვლევაში ჩართული იყო 100 000 ქალი 50-იდან 79 წლამდე, 18 წლის გა...

0
244
2-ს მოსწონს
ავტორი:არაჩანდა
არაჩანდა
Mediator image
Mediator image
244
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0