კერძები ხორცისაგან სომხური ტოლმა(დოლმა) 2019, 15 აპრილი, 12:54 ტოლმა (დოლმა) სომხური სამზარეულოს ტრადიციული კერძია. მოსამაზადებლა დაახლოებით 2 საათი და 30 წუთი დაგჭირდებათ.
თქვენ დაგჭირდებათ:
1000 გრ ძროხის ხორცი(რბილი ნაილი)
კარაქი 80 გ ვაზის ნორჩი ფოთლები 1/2 ჭ ბრინჯი 2 თავი ხახვი 2 კბილი ნიორი ზეთი 25 გრ
მარილი
გემოვნებით ახლად დაფქული შავი პილპილი 1 გ ქონდარი გემოვნებით ოხრახუში გემოვნებით კამა, ქინძი ასევე გემოვნებით მომზადების წესი: გაატარეთ ხორცი, ხახვთან ერთად. დავამატოთ მასას ნახევრად მოხარშული ბრინჯი და დანარჩენი იგრედიენტები. კარგად აურიეთ ერთმანეთში და გაახვიეთ ვაზის ფოთლებში. ჩაალაგეთ მომზადებული ტოლმა მჭიდროდ ქვაბში, დაახურეთ თეფში და დაასხით წყალი. ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე. სურაზე გატანისას შეგიძლიათგამოიყენოთ მაწვნის საწებელი ტოლმისთვის, ნივრით და ქონდარით. 547 3-ს მოსწონს
|