საზოგადოება ქართული ტრადიციული სამზარეულო და მასთან შესაფერისი ღვინოები 2019, 29 იანვარი, 16:38 რაც ქართველებს საუკუნეების მანძილზე მოყვება და მსოფლიო ყურადღების ცენტრში ექცევა, ეს არის ქართული ტრადიციული სამზარეულო და მასთან შესაფერისი ქარხნული დამუშავებული, თუ ქვევრის ღვინო. არც ის წარმოადგენს საოდუმლოს, რომ უამრავი ჯიშისა და დასახელების, ფეროსა თუ სიმჟავის ღვინოები თავს იწონებს, როგორც საქართველოში, ასევე საზღვრებს გარეთ. იმ ქვეყნების ჩამონათვალი შორს წაგვიყვანს სად უფრო პოპულარულია ქართული ღვინო და ტრადიციული საახალწლო კერძები . ერთი რაც მთავარია უნდა აღვნიშნოთ რომ ყველა კერძთან შესაბამისი ღვინო მიირთმევა. ჩვენ განვიხილეთ თევზეულს ღვინო“ ცქრიალა" უხდება. ახლა იცოდეთ ის, თუ რა შეესაბამება მხალეულს. ქართული ტრადიციული სუფრა მდიდარია ნიგვზიანი მხალეულითა და ცივი ნიგვზიანი კერძებით. მაგ. შემწვარი ბადრიჯანი, ნიგვზით. ისპანახი, ჭარხლის ფოთოლი, გივე წითელი მხალი. მხალეულს ფინალის ბორმას აძლევენ. სუფრაზე მისატანად, ირთვება ბროწეული და ასევე იკაზმება ქართული ხმელი სუნელებით. ნიგვზიანი ცივი კერძია საცივი. საახალწლო სუფრის აუცილებელი ატრიბუტი. ბაჟეში ჩაწყობილი ინდაურის ხორცი. რომელი ღვინოებია შესაფერისი ნიგვზიანებისათვის. კარგად შეკაზმული მხალეულთანრთულია ღვინის შეხამება. თუმცა გამონაკლისებიც არსებობს. რომელიცაა მაღალმჟავიანი იმერული ღვინოები. მაგ.“ ცოლიკაკრი" და რა თქმა უნდა კახური ქარვისფერი ქვევრის ღვინოები. 91 შეფასება არ არის
|