თევზეული სკუმბრია ბოთლში, ლამაზი, ცხიმიანი..თევზი მაღაზიაში ნაყიდს არაფრით ჩამოუვარდება 2019, 5 იანვარი, 14:26
ასე მომზადებული სკუმბრია ძალიან ნაზი, წვნიანი, ზომიერად მარილიანი გამოვა. რეკომენდებულია, მინიმუმ 3 ცალის მომზადება, სუფრაზე ერთი ნაწილიც კი არ დარჩება!
როგორ დავამარილოთ სკუმბრია გემრიელად სკუმბრიას სახლის პირობებში დამარილება ძალიან მარტივია. საქმე საიდუმლო ინგრედიენტშია, რომელიც თევზს ოქროსფერ შეფერილობას ანიჭებს. შეგიძლიათ გაყინული თევზი გამოიყენოთ, ოღონდ მხოლოდ მაშინ უნდა დაამარილოთ, როცა ბოლომდე გალღვება. რეცეპტი 1.5 კგ თევზის საერთო მასაზე არის გათვლილი. ინგრედიენტები:
მომზადება: 1.მარინადის მოსამზადებლად 2, 5 ლ მოცულობის ქვაბი აიღეთ. წყლით აავსეთ, მარილი, შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. დანარჩენი სანელებლები და რგოლებად დაჭრილი ხახვი დაუმატეთ. 2.აირჩიეთ ღია, დაუზიანებელი და მშრალი ხახვის ფურცლები. გამდინარე წყალში გარეცხეთ და მარინადში მოათავსეთ. აქვე 3კოვზი შავი ჩაი დაუმატეთ. 3.საშუალო ცეცხლზე ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ. თავდახურული გაგრილება აცადეთ. 4.საწურში გადაწურეთ. ხელებით ხახვის ფურცლების წვენი ბოლომდე გაწურეთ. 5.თევზი კარგად გაწმინდეთ, თავი მოაჭერით და გამდინარე წყალში გარეცხეთ. კუდი მოაჭერით. გრძელ ჭურჭელში მოათავსეთ. ამისთვის გამოდგება ოვალური ჭურჭელი, ან გადაჭრილი ბოთლი. 6.სკუმბრიას მარინადი დაასხით და მაცივარში 40 საათით შეინახეთ. 7.როცა მარინადის პროცესი დასრულდება, თევზი ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს და მარილით კარგად გაიჟღენთება. სუფრაზე გატანის წინ მცენარეული ზეთი წაუსვით. როგორც ხედავთ, ოქროსფერი სკუმბრიას მომზადება სწრაფად და გემრიელად საკმაოდ მარტივია. ზოგჯერ ცხიმიანი ჰაერს იყენებენ იმისთვის, რომ შებოლილის გემო მიანიჭონ. თუ მოგწონთ შეგიძლიათ ასე მოიქცეთ. უკვე დამარინადებული თევზი ღუმელში რამდენიმე წუთში გამოაცხვეთ, ასე ნამდვილად არ გააფუჭებთ. ასევე დაგაინტერესებთ: “მთვრალი ცომის“ საიდუმლო - როგორ მოვამზადოთ ცომი არყით? პროდუქტები, რომლებიც ალკოჰოლთან ერთად არ უნდა მიიღოთ მოამზადეთ სასარგებლო მაიონეზი სახლის პირობებში გემრიელი კარტოფილი ფრი წვეთი ზეთის გარეშე! 7 პროდუქტი, რომელთა განმეორებით გაცხელება არ შეიძლება, მაგრამ ჩვენ ასე ვაკეთებთ როგორ სუფრას შლიდნენ საბჭოთა კავშირის დროს: საახალწლო კერძების რეცეპტები სწრაფი ტორტი „ჩიტის რძე“ გურმანებისთვის! 5 გემრიელი და სასარგებლო დესერტი გრამი შაქრის გარეშე დათუნია-მარმელადის მომზადების 12 ორიგინალური რეცეპტი როგორ ავირჩიოთ ნატურალური ჩირი?
უფრო მეტი კი იხილეთ აქ: Yoona-ს არხი
1702 შეფასება არ არის
|