რატომ არის სუპერმარკეტებში შეძენილი წითელი თევზი უსარგებლო
. ხელოვნურ თევზსაშენში თევზი იკვებება კომბინირებული საკვებით და არა პლანქტონებით. ამიტომ, ხელოვნურად გაზრდილ თევზში შეიძლება დაგროვდეს დიოქსინები, პესტიციდები და სხვა მავნე ნივთიერებებს.
მაგალითად ამერიკის შეერთებულ შტატებში აიკრძალა ჩინეთში წარმოებული ზოგიერთი თევზის პროდუქტი მათი კანცეროგენებით და საწარმოო ანტიბიოტიკებით დაბინძურების გამო.
( პროფილაქტიკის მიზნით ხელოვნურ წყალსაცავებში ანტიბიოტიკებს უმატებენ.)
რომელ თევზშია დანამდვილებით ომეგა-3
●ამიტომ, მხოლოდ წითელი თევზის მოყვარულებმა სასურველია თავიანთ რაციონში ომეგა-3 -ის დეფიციტი ჩაანაცვლონ კომპლექსური ვიტამინებით.
●ომეგა-3 შენარჩუნებულია ნედლ(დამარილებულ ან გაყინულ) თევზში, იმდენად, რამდენადაც ნებისმიერი თერმული დამუშავება, იქნება ეს ხარშვა, შეწვა ან გამოცხობა, ცვლის მის ფორმულას.
●ასეთი თევზის უსაფრთხოდ გამოყენებისთვის საჭიროა ვიყიდოთ კარგად დამარილებული ქაშაყი ან სკუმბრია და გავავლოთ წყალში.
● არ აირჩიოთ "ნაკლებდამარილებული" თევზი. ამით თავიდან აიცილებთ ჭიებით დაავადებას.
● თევზს შეურჩიეთ სასარგებლო "კომპანიონები", მსხვილმარცვლოვანი პური, მწვანილი, ბოსტნეული, ნატურალური სასმელები ( ასკილის ნაყენი, უშაქრო კომპოტები, არყის ხის წვენი).
იხილეთ ასევე:
1. რატომ გვერევა გული ტრანსპორტში?
2. აი რატომ იღებენ სისხლს არათითიდან!
3. პალმის ზეთი მავნებელია თუ არა? – არა!