შესანახი პროდუქტები ვაშლის მშრალი და ძალიან არომატული მურაბა 2016, 15 ოქტომბერი, 16:34 მშრალი მურაბის მომზადება რთული არ არის და დიდ დროსაც არ მოითხოვს. ამასთან, ის ძალიან გემრიელი და წარმოუდგენლად არომატული გამოდის. ![]() ინგრედიენტები: ვაშლი – 1 კგ. შაქარი – 300 გრ. დარიჩინი – 1 ს. კ. ლიმონის მჟავა – 1 ჩ. კ. მომზადება: ამ დახვეწილი დესერტის მოსამზადებლად, საუკეთესო ვარიანტია მომჟავო-ტკბილი ან ტკბილი გემოს მქონე ვაშლის ჯიშის გამოყენება.
1. ვაშლი კარგად გარეცხეთ > გაამშრალეთ > ამოაჭერით კურკიანი გული > დაჭერით თხელ ნაჭრებად. 2. დაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები თუნუქის ფირფიტაზე ერთ ფენად, ერთმანეთის გვერდიგვერდ. 3. შეურიეთ ერთმანეთს შაქარი, ლიმონის მჟავა და დარიჩინი > მოაყარეთ ვაშლსის ფენას ზემოდან. 4. მოათავსეთ ვაშლი 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით. 5. პერგამენტის ქაღალდს მოაყარეთ ცოტა შაქარი > ზემოდან გაანაწილეთ ვაშლი > ასე დატოვეთ 2–3 დღე, რომ კარგად გაშრეს. ![]() გამზადებული დესერტი შეგიძლიათ შეინახოთ მინის ქილაში, მშრალ ადგილზე, ოთახის ტემპერატურაზე. P. S. მშრალი მურაბა იმდენად გემრიელია, რომ ზამთრამდე ნამდვილად ვერ შეინახება! კარგია რომ ვაშლი ზამთრის ხილია. 649 10-ს მოსწონს
|