ტკბილეული
შოკოლადის იტალიური დესერტი
2015, 19 დეკემბერი, 13:00
ინგრედიენტები:
33-35%-იანი ნაღები - 400 მლ.
მწარე შოკოლასი - 400 გრ.
შაქრის პუდრა - 4 ს. კ.
ლიქიორი “Baileys" - 4 ს. კ.
ნიგოზი - 50 გრ.
ორცხობილა ან ბისკვიტი - 50 გრ.
კარაქი - ფორმაზე წასასმელად
მომზადება:
1. კაკალი და ორცხობილა (ბისკვიტი) მოათავსეთ ბლენდერში და დააქუცმაცეთ.
2. ნაღებს დაუმატეთ შაქრის პუდრა და ნაწილებად დაყოფილი შოკოლადი > დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ > დაუმატეთ ლიქიორი და გააგრილეთ.
3. კვადრატულ ან მართკუთხა ფორმაში ჩააფინეთ სამზარეულოს ცელოფანი > წაუსვით
კარაქი > გამზადებული ნაფხვენის ნახევარი ჩაყარეთ და თანაბრად გაანაწილეთ > ჩაასხით შოკოლადის მასა > ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ნაფხვენი.
4. შედგით მაცივარში, მინიმუმ 4 საათით.
5. გამზადებული დესერტი ფრთხილად ამოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით ულუფებად.