ტკბილეული შოკოლადის ჩხირები 2015, 17 დეკემბერი, 11:52 ინგრედიენტები: გულსართისთვის: შაქარი – 2 ჭიქა რძის ფხვნილი – 1 ჭიქა კარაქი – 60 გრ. ვანილინი – 1 ჩ. კ. შოკოლადის მინანქრისთვის: ნაღები (33-35%) - 110 მლ. შაქრის პუდრი - 2 ს. კ. შავი შოკოლადი (70% კაკაო) - 100 გრ. კარაქი - 35 გრ. მომზადება:
2. მიღებული ცომისგან გააკეთეთ ძეხვის ფორმის ჩხირები და დაალაგეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფურცელზე. 4. ღუმელიდან გამოღების შემდეგ, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურზე. 5. შოკოლადის ფილა დაამტვრიეთ და მოათავსეთ პატარა თასში > პატარა ქვაბში ჩაასხით ნაღები, დაამატეთ შაქრის პუდრი, მოურიეთ და ცეცხლზე დადგით > მიიყვანეთ დუღილის ტემპერატურამდე, მაგრამ არ აადუღოთ > ცეცხლიდან გადმოდგით და დაასხით შოკოლადს > გააჩერეთ ამ მდგომარეობაში 2-3 წუღი და შემდეგ ათქვიფეთ ხელის სათქვეფით, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 6. მინანქარი ცოტა რომ შეგრილდება და შესქელდება, გადაასხით ჩხირებს. 291 8-ს მოსწონს
|