რეპორტაჟი კოვუაკი-გრენლანდიაში მცხოვრები ესკიმოსების ეროვნული კერძი 26 ივნისი 2014, 00:46:05 სელაპის ტყავში ათავსებენ 400-მდე გამოუშიგნავ თოლიას და სხვა ფრინველს, ტყავიდან ამოტუმბავენ ჰაერს და გარშემო კარგად წაუსვემენ ქონს ჰერმეტულობისათვის. შემდეგ მას ათავსებენ მიწაში 3-18 თვემდე, სადაც ფრინველები ნელ-ნელა მწნილდებიან. დამწნილების შემდეგ ამოთხრიან ფრინველებს, ასუფთავებენ ფრთებისაგან და უმად მიირთმევენ. კივიაკი გემოთი მწარე და აყროლებულ ყველს წააგავს. ორიგინალი სურათი 36 4-ს მოსწონს
36
|
1099.00
k
1499.00
k
|