ხახვში უხვადაა ფიტონციდები, რაც მას ანიჭებს ბაქტერიოციდულ თვისებას და გვიცავს სეზონური მიკრობების შემოტევისაგან. რკინით მდიდარი ხახვი ანემიის საიმედო პროფილაქტორია. მასში არის ბევრი კალიუმი, ასკორბინის მჟავა, აგრეთვე სხვა ვიტამინები და მინერალები. ხახვში აღმოაჩინეს უნიკალური ნივთიერება კვერცეტინი –ანტიოქსიდანტი, რომელიც ებრძვის სიმსივნის უჯრედებს. ასევე, მწარე ხახვში 14%- ით მეტი შაქარია, ვიდრე ტკბილ ვაშლსა და მსხალში.
რკინით მდიდარი ხახვი ანემიის საიმედო პროფილაქტორია. მასში არის ბევრი კალიუმი, ასკორბინის მჟავა, აგრეთვე სხვა ვიტამინები და მინერალები. ხახვში აღმოაჩინეს უნიკალური ნივთიერება კვერცეტინი –ანტიოქსიდანტი, რომელიც ებრძვის სიმსივნის უჯრედებს. ასევე, მწარე ხახვში 14%- ით მეტი შაქარია, ვიდრე ტკბილ ვაშლსა და მსხალში.