დიეტოლოგია რატომ არ უნდა ამოვიღოთ მარილი საკვები რაციონიდან 2018, 2 თებერვალი, 1:30 ![]() 1. მარილი აკონტროლებს სითხისა და ელექტროლიტების ბალანს და არეგულირებს სისხლის წნევას. 2. მარილი ორგანიზმს აწვდის ნატრიუმს და ქლორს, რაც მნიშვნელოვან საკვებ მაკროელემენტებს წარმოადგენს ორგანიზმისთვის. 3. მარილი ააქტიურებს დიგესტიურ ფერმენტს პირის ღრუში, რაც საშუალებას გაძლევთ, იგრძნოთ იმ საჭმლის გემო, რომელსაც მიირთმევთ. 4. მარილი არის ელეტროლიტი, რომელიც ჩართულია სხეულის მიერ ელექტრული იმპულსების წარმოქმნის პროცესში, რაც ბევრ ფუნქციას აკონტროლებს სხეულში. 5. მარილი ასტიმულირებს კუნთების კუმშვას და სპაზმების თავიდან აცილებაში გეხმარებათ. 6. ეხმარება საჭმლის მონელების პროცესს. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ ძალიან ბევრი მარილიანი საჭმლის მიღებას შეუძლია გამოიწვიოს ისეთი პრობლემები, როგორიცაა დიდი რაოდენობით შარდის შეკავება და შებერილობა. 58 2-ს მოსწონს
|