კერძები ფრინველის ხორცისაგან ქათამი სოკოთი და ქათმის უგემრიელესი ხორციან-ბოსტნეულიანი ვერმიშელი 2017, 30 ნოემბერი, 1:47 ქათამი სოკოთი საჭიროა: 1 ქათამი 50 გრ ლორი 1 თავი ხახვი 3 კბილი ნიორი 100 გრ ქამა სოკო 3 ცალი პომიდორი 50 გრ თეთრი ღვინო მარილი, პილპილი, ვეგეტა, 1 ძირი ოხეახუში გსუფთავებული ქათამი აქენით, სოკო თხლად დაჭერით, დაკეპილი ლორი, ხახვი და დანაყილი ნიორი მობრაწეთ, დააყარეთ ქათამი და სოკო, დაასხით ღვინო და წყალი და შუშეთ ხორცის დარბილებამდე. შემდეგ დააყარეთ დაკეპილი პომიდორი, მარილი, პილპილი, ვეგეტა და შუშეთ სითხის ამოშრობამდე. ბოლოს მოაყარეთ დაკეპილი ოხრახუში.
გარნირად მოუხდება შინაური ატრია, მოხარშული ბრინჯი ან ჭყინტი ლობიოს სალათა. ქათმის ხორციან-ბოსტნეულიანი ვერმიშელი მასალა: 3 ჩ/კ შავი პილპილი 500 გრ ქათმის ფილე 2 ს/კ სოიოს სოუსი 1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტლი) 1 ჩ/კ კოჭა 3 ჩ/კ კარტოფლს ფქვილი 100 გრ. ვერმიშელი 1 თავი ხახვი 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა 1 წითელი ბულგარულ წიწაკა დაჭერით ქათმის ფლე. შეურიეთ სოიოს სოუსი, ნიორი, კოჭა, კარტოფილის ფქვილი, მარილი და შავი პილპილი. დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში 2 საათით. მოხარშეთ ვერმიშელი, გადაწურეთ და ოდნავ შეწვით მცირე რაოდენობის ზეთში. (ვოკი) გახურებულ ვოკს დაასხით ზეთი და აბრუნეთ ისე, რომ ცხმი მის მთელ ზედაპირს მოედოს. შეწვით ქათმის ფილე საშუალო ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში.
გადმოიღეთ ქაღალდის პირსახოცზე რომ დაიწრიტოს. ხელახლა გააცხელეთ ვოკი, დაამატეთ 1 სუფრის კოვზ ზეთ, ხახვი, ბულგარული წიწაკა და მოშუშეთ დარბილებამდე. დაამატეთ შემწვარი ქათამი, ვერმიშელი და აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთს ძალიან მაღალ ცეცხლზე.
იხილეთ ასევე: 1. უგემრიელესი მწიფე პომიდვრის მწნილი 2. სუპები და ბულიონები ბავშვებისთვის 6 თვიდან 3. გლინტვეინი 224 9-ს მოსწონს
|