x
image
natia.a
რატომ არასოდეს სუქდებიან იაპონელი ქალები - საიდუმლოს ფარდა აეხადა!
image



უკანასკნელი 25 წლის მანძილზე იაპონელი ქალბატონები მსოფლიო რეკორდს ამყარებენ სიცოცხლის ხარგრძლივობაში. მათი სიცოცხლის ხანგრძლივობის საშუალეო მაჩვენებელი 84.5 წელია. მაგრამ ამას გარდა, ისიც შესამჩნევია, რომ იაპონელი მშვენიერი სქესის წარმომადგენლები ძალიან იშვიათად, უფრო სწორად, თითქმის არასოდეს იმატებენ წონაში.


და მაინც, რაში მდგომარეობს იაპონელი ქალების ტანადობის საიდუმლო?


თავის წინში, სახელწოდებით "იაპონელი ქალები არც ბერდებიან და არც სუქდებიან, ნაომი მორიამას მკითხველი თავისი დედის, წარმოშობით იაპონელი ქალბატონის სამზარეულოში გადაჰყავს და ფარდას ხდის დღეგრძელი და ჯანმრთელი სიცოცხლის საიდუმლოებებს.



მორიამა ამტკიცებს, რომ პროდუქტები, რომლებიც წონის შემირებას უწყობს ხელს იაპონური სამზარეულოსთვის ყოველდღიურ პროდუქტებად ივლება და რეგულარულად მოიხმარება. ჯანმრთელობისა ფიგურის შენარჩუნებისთვის საუკეთესო პროდუქტებად ითვლება თევზი, ზღვის წყალმცენარეები, ხილი, სოიო, ბრინჯი, ბოსტნეული და მწვანე ჩაი. ყველა ამ ინგრედიენტს გააჩნია ანტიასაკობრივი თვისებები, დიდი წვლილი შეაქვთ წონის ჯანსაღი კლების პროცესში და მის კონტროლში.


image


იაპონელების ყოველდღიურ კერძებს წარმოადგენს გრილზე შემწვარი თევზი, მოხარშული ბრინჯი, ბოსტნეული, სუპები, მწვანე ჩაი და ხილი. აღსანიშნავია, რომ იაპონელებზე მსოფლიოში თევზის მოხმარების 10% მოდის, მიუხედავად იმისა, რომ იაპონიის მოსახლეობა მსოფლის მოსახლეობის სულ რაღაც 2%-ს შეადგენს.


თავის წიგნში მორიამა იმასაც აღნიშნავს, რომ იაპონიაში მშობლები შვილებს ბავშვობიდანვე აჩვევენ ნელა და აუღელვებლად ჭამას. ისინი მკაცრად იცავენს წესს, რომლის მიხედვითაც არასოდეს არ უნდა გაავსონ თეფში, არც მაგიდაზე უნდა მიიტანონ კერძი დიდი პორციებით. ყველა კერძი მცირე ულუფებით, ცალ-ცალკე უნდა იყოს სერვირებული.


image



მორიამა ასევე აცხადებს, რომ იაპონური სამზარეულო საკმაოდ მარტივია, კერძი მზადდება ნელა, ძირითადად გრილზე ან ორთქლზე. პურის მაგივრად იაპონელები ბრინჯს მიირთმევენ.


იაპოური საუზმე ყველაზე მნიშვნელოვნად ითვლება და ყველაზე მეტი რაოდენობით კერძს მოიცავს. საუზმე შეიძლება შედგენოდეს რამდენიმე სახის პროდუქტისა და სასმელისგან, მაგრამ, როგორც წესი, აუცილებლად შეიცავს მწანე ჩაის, ორთქლზე მომზადებულ ბრინჯს, სუპს, ტოფუს, ახალ ნიორს, ზღვის წყალმცენარეებს, ომლეტს ან თევზის ნაჭერს.


ტკბილ დესერტს იაპონიაში იშვიათად მიირთმევენ, მაგრამ თუ მაინც ფიგურირებს მენიუში, აუცილებლად ძალიან მცირე ულუფებით. საქმე ის კი არ არის, რომ იაპონელ ქალბატონებს არ უყვართ შოკოლადი, ნამცხვარი თუ ნაყინი, უბრალოდ მათ კარგად ესმით, როგორ ნეგატიურ გავლენას ახდენს მსგავსი პროდუქტი ორგანიზმზე და როგორი უარყოფითი გრძელვადიანი გვერდითი მოვლენები აქვს.


"ვარჯიში იაპონიაში ყოველდღიური ცხოვრების განუყოფელი ნაწილია. ჯანსაღი ცხოვრების წესის ხელშესაწყობად იაპონიაში ველოსიპედით სიარულის, ფეხით სეირნობისა და ლაშქრობის ძალიან ძლიერი კულტურაა ჩამოყალიბებული", - ვკითხულობთ მორიამას წიგნში.


ასევე დაგაინტერესებთ:

1. რატომ არ ემართებათ მკერდის კიბო ჩინელ ქალებს - საიდუმლო, რომელმაც მსოფლიო შეძრა!image



2. რას ნიშნავს სხეულზე გაჩენილი ეს წითელი წერტილი და როდის არის საშიში - ეს ბევრმა არ იცის!image



3. რატომ არ ავადდებიან ათონელი ბერები კიბოთი - აღმოჩენა, რომელმაც მსოფლიო გააოცა!image

4. 7 შეცდომა, რომელსაც კანის მოვლისას ვუშვებთ - ეს ყველამ უნდა იცოდეს!

image


5. გაფრთხილება ქალებს! არ მიირთვათ ქათმის ეს ნაწილი! - ეს ძალიან სახიფათოა!image


6. საშიშია თუ არა მწვანე კარტოფილი ჯანმრთელობისთვის - ეს უნდა ვიცოდეთ!image


7. როგორ ხედავს ადამიანი 15 სხვადასხვა მდგომარეობაში (ალკ
ოჰოლი, ნარკოტიკი და ა.შ.) - ეს ბევრს აინტერესებს!

image


1
1339
9-ს მოსწონს
ავტორი:natia.a
natia.a
1339
  
2017, 17 ოქტომბერი, 6:58
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

0 1 1