სხვა არ შეიძინოთ ნიორი მარკეტებში! იქ 80 % - ჩინური ნიორია! 2017, 12 სექტემბერი, 10:43 მსოფლიო ბაზარზე 80 % ჩინური ნიორი მიეწოდება. მისი თავები ქლორით თეთრდება იმისთვის, რომ სასაქონლო იერი მიეცეს, მის შემადგენლობაში ასევე შედის მეთილბრომიდი, ტყვია და სულფატები, იუწყება CureJoy. იყენებთ რა ასეთ ნიორს, თქვენ თავს აყენებთ კიბოს წარმოქმნის, სასუნთქი გზების და ცენტრალური ნერვული სისტემის დაზიანების საშიშროების წინაშე. საბედნიეროდ არსებობს მავნე ჩინური ნიორის აღმოჩენის მეთოდები. აი, ასე ზრდიან ჩინეთში ნიორს. ჩინეთიდან შემოტანილ ნიორს ამუშავებენ ქიმიკატებით. ამიტომ, ის ფერს არ იცვლის დიდხანს მაშინაც კი, როდესაც ის მაღაზიის თაროებზე ხანგრძლივი დროით დევს. მას ასევე ასხურებენ ქლორს შავი ლაქების დაფარვისთვის. მაღაზიაში თქვენ მხოლოდ თეთრ ნიორს ნახავთ ლაქების გარეშე. საჭმელში ქლორის მოხვედრამ შესაძლოა პროვოცირება გაუკეთოს კიბოს უჯრედების გავრცელებას. დაუმატთ ამას ისიც, რომ ნიორი მუშავდება მეთილბრომიდის შემადგენლობაში არსებული პესტიციდებით, რომლებიც მავნებლებს კლავს. ამ ქიმიკატების დიდმა დოზამ შესაძლოა დაგიზიანოთ სასუნთქი გზები და ცენტრალური ნერვული სისტემა. მეთილბრომიდით მოწამლვისას კი სიკვდილიცაა მოსალოდნელი. ჩინეთში ნიორის მორწყვა ხშირად ხდება კანალიზაციის გაუფილტრავი ჩამდინარე წყლით, რის შემდგენლობაშიც შესაძლებელია იყოს ტყვია და სულფატები. მცენარე შესაძლოა დამუშავებული იქნას ასევე ზრდის ინჰიბიტორებით. დიდი ხნით დადებული ნიორი დროთა განმავლობაში კარგავს თავის ყველაზე ძვირფას კომპონენტს - ალიცინს. გამოდის, რომ ჩინური ნიორის გამოყენებას უფრო მეტი ზიანი მოაქვს, ვიდრე სარგებელი. აი, როგორ უნდა გამოვიცნოთ გათეთრებული ნიორი. 1. აწონეთ ნიორი. ნატურალური ნიორი უფრო მზიმე იქნება, ვიდრე ჩინეთიდან ჩამოტანილი. იმისათვის რომ გადაზიდვის ხარჯები შეამცირონ, ჩინელები მას აუწყლოებენ. 2. გაუისინჯეთ გემო ნიორს. ადგილობრივ ნიორს გემო უფრო კარგი და მდიდრული აქვს ვიდრე ჩინურს. 3. შეაფასეთ ნიორის გარეგნული მხარე. ჩინური ნიორი ძალიან სუფთაა და ფესვები აქვს წაჭრილი. საუკეთესო რჩევაა- შეიძინეთ მხოლოდ ადგილობრივი ნიორი ან თქვენვე გაზარდეთ. იხილეთ ასევე: 1.მწეველებო- გსურთ თავი დაანებოთ მოწევას? (ჩაი მწეველებისთვის) 2. ხელოვნური ვიტამინები სასიკვდილოა! -აცხადებენ მეცნიერები. 3. Kinder-ის მარკის შოკოლადის წარმოებაში სიცოცხლისათვის საშიში ინგრედიენტები გამოიყენება! 360 12-ს მოსწონს
|