შვეიცარელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, დაავადებების დიეტური პანაცეა.
მრავალრიცხოვანი კვლევების შედეგად, ლუნდის უნივერსიტეტის შვეიცარიელი მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ რაციონში გარკვეული პროდუქტების კომბინაცია ადამიანის ორგანიზმის გამოჯამრთელებაზე ეფექტურ გავლენას ახდენს.
ორი თვის განმავლობაში, 44 ადამიანი- 50 წლიდან 75 წლამდე, რომლებიც განიცდიდნენ ჭარბ წონას, ჭამდნენ საკვებს, მაღალი ანტიოქსიდანტების და დაბალი ცხიმის შემცველობით.
ექსპერიმენტის მონაწილეების რაციონში შედიოოდა: თევზი, ქერი, სოიოს ცილა, ხილი, ნუში და მთელი ხორბლის პური. გარდა ამისა, რაციონში შედიოდა ბოსტნეული.
შედეგად, საკონტროლო ჯგუფში, ქოლესტერინის დონე შემცირდა 33%-ით, სისხლში ლიპიდების 14%-ით, ტრომბის ფორმირების ალბათობა შემცირდა 26% -ით, არტერიული წნევა შემცირდა 8 ერთეულით.