შესანახი პროდუქტები თუ თქვენ მოიხმართ კარაქს, ეს აუცილებლად წაიკითხეთ! ყველა მითი დამსხვრეულია 2017, 17 ივნისი, 9:27 ამ ბოლო დროს ითვლება, რომ კარაქს მეტი ზიანი მოაქვს ვიდრე სარ- გებელი.ამბობენ, რომ მისი მოჭარბებული მოხმარება შეიძლება მიზეზი გახდეს გულსისხლძარღვთა სისტემის ათეროსკლეროზის, მაგრამ ეს რამდენად მართალია? ტიბეტის მაცხოვრებლები, რომლებიც ცნობილნი არიან თავიანთი სი- ცოცხლის ხანგრძლივობით, ყოველდღე მოიხმარენ კარაქს, მარილიან რძეს და მწვანე ჩაის. კარაქის სასარგებლო თვისებები: 1.კარაქი ვიტამინების E, D, C, A+ს საბადოა. როგორც ცნობილია A ვიტამინის ასათვისებლად საჭიროა ცხიმოვანი მჟავები, რომლებიც უხ- ვადაა კარაქში. იმისათვის, რომ მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი სტაფილოსგან, უნდა მიიღოთ ეს ბოსტნეული კარაქთან ერთად. 2.კარაქით ცხიმოვანი მჟავების მიღებით, ცხიმი არ ლაგდება ცხიმოვან უჯრედებში, არამედ ხმარდება ორგანიზმის ენერგოუზრუნველყოფას, ამიტომ საეჭვოა კარაქის გამოყენებით მოიმატოთ, არამედ დიდი ხნით შეაჩერებთ შიმშილის გრძნობას. 3.კარაქში უხვადაა ანტიოქსიდანტები, რომლებიც აფერხებენ ათერო- სკლეროზის და კიბოს განვითარებას. 4.კარაქი იოდის საბადოა, რომელიც კარგად შეიწოვება ორგანიზმში. 5.ექიმები გვირჩევენ კარაქის მიღებას ბავშვებში დიარეის დროს და მოზრდილებში შეკრულობის დროს. 6.კარაქში ვიტამინი K2 შემცველობა ამცირებს კარიესის და ოსტეოპო- როზის განვითარებას. 7.კარაქი შეიცავს ძალიან სასარგებლო ნივთიერებას butyrate, ეს ნივ- თიერება ამცირებს ცუდი ქოლესტერინის დონეს ორგანიზმში და აუმ- ჯობესებს მგრძნობელობას ინსულინის მიმართ შთამბეჭდავი 300 %. უდავოა, ყველაზე სასარგებლოდ ითვლება კარაქი, რომელსაც ჩვენ თვითონ ვამზადებთ ან მოვიხმართ მაღალი ხარისხისას. გისურვებთ ჯანმრთელობას! 2931 6-ს მოსწონს
|