სხვა აუცილებლად დაამატეთ ყავაში მარილი. აი რატომ! 2017, 28 აპრილი, 10:12 ამ ჯადოსნური სასმელის ნამდვილ მოყვარულებს დღე ნამდვილად ვერ წარმოუდგენიათ მის გარეშე. რა ჯობია დილით, შესვენებაზე, ენერგიის ასაკრეფათ თუ უბრალოდ მეგობრებთან ერთად ერთი ფინჯანი ყავის მირთმევას?
ყველა თქვენგანს მხოლოდ რძესა და შაქრის დანამატით წარმოუდგენია ყავის დალევა და სათაურის წაკითხვისას გაგკვირვება ვერ დამალეთ ალბათ, თუმცა თუ ყავას მარილით ცდით, მისი არომატით ნამდვილად გაოგნდებით. დაგეთანხმებით გასაკვირია, თუმცა თუ თქვენს სურნელოვან ცხელ ყავაში მცირე რაოდენობით მარილს ჩაამატებთ, მისი გემო უფრო დარბილდება. ცდა კი ძირითადად მძაფრ და მწარე გემოს ყავებზეა შესაძლებელი, რომელთა ამ სპეციფიურ გემოს მარილის მწიკვი ოდენობით ჩაახშობთ, გარდა ამისა კი მის სულ სხვა არომატს შეიგრძნობთ. მსგავსი მეთოდით ყავას ძალიან ბევრ ტროპიკულ ქვეყნებში მიირთმევენ. ცნობილია, რომ ცხელ ზაფხულში ოფლიანობა უფრო მომეტებულია, მარილი კი ამცირებს ოფლის გამოყოფის ბალანსს. ასე რომ განსაკუთრებით ზაფხულში მარილიანი ყავის სმა დიდი უპირატესობაა ამ ორი მიზეზისთვის. ყოველგვარი ყოყმანის გარეშე გვირჩევენ ახლავე მოვამზადოთ და დავაგემოვნოთ მარილიანი ყავა და გვარწმუნებენ, რომ მისი გემო გაცილებით მოგვეწონება, ვიდრე აქამდე ჰქონდა. შენიშვნა: ადვილი მისახვედრია, რომ სტატია ეხება მხოლოდ და მხოლოდ ნალექიან ყავას, არავითარ შემთხვევაში არ სცადოთ მარილის ჩამატება ხსნად ყავაში. წარმატებებს გისურვებთ. იხილეთ აგრეთვე: ● იცოდით ყავა რომ წონაში კლებას ეხმარება? ● ყავის სმით გამოწვეული წონაში დაკლება. ● დილის ყავის თავისებურებანი: - საუკუნის მსოფლიო სენი. 1612 22-ს მოსწონს
|