სიახლეები როგორ შეიძლება ჩვეულებრივი წყალი შხამად იქცეს: ფაქტები, რომელიც ძარღვებში სისხლს გაგიყინავთ! 2017, 17 იანვარი, 10:04 ის ფაქტი, რომ წყალს აქვს სხვადასხვა თვისებები, ყველამ იცის. თუმცა, რამდენიმე ამ თვისებას გამოკვლევა და გარჩევა ჭრიდება.
გსურთ იცოდეთ მისი თვისებების შესახებ უფრო მეტი? მაშინ ყურადღებით წაიკითხეთ სტატია. ცივი წყლის ზიანი. 1969 წელს საბჭოთა რენტგენოლოგებმა მოულოდნელად აღმოაჩინეს ცივი წყლის უჩვეულო თვისება, რომელშიც სწრაფი კვების პუნქტებს დიდი წილი მიუძღვოდათ. საქმე ისაა, რომ გარკვეული კვლევის ჩატარების შემდეგ რადიოლოგებს უნდოდათ, მიეღწიათ ბარიუმის ფაფის გამძლეობა კუჭში. როგორც აღმოჩნდა, ცივი მარცვლეული კუჭს უფრო სწრაფად ტოვებდა ვიდრე სპეციალისტები ვარაუდობდნენ, ამ ფაქტით მეცნიერები დაინტერესდნენ და ჩაატარეს მრავალრიცხოვანი გამოძიება, რომლის დროსაც ცხადი გახდა, რომ თუ საკვები ან სასმელი ცივია, მისი გადამუშავების ხანგრძლივობა 4-5 საათიდან 20 წუთამდე მცირდება! სხვა სიტყვებით, თუ ცივ წყალს დავლევთ, კუჭში საჭმელი არ დარჩება ხანგრძლივად და მალევე გადამუშავდება. და ეს იწვევს სიმსუქნეს, მუდმივი შიმშილი ერთ-ერთი საფუძველია ჭარბჭონიანობისა. აღსანიშნავია, რომ ამ მეთოდით აღორძინდა "მაკდონალდსის" ცნობილი ბიზნესი. როდესაც ადამიანი მიირთმევს საკვებს (სენდვიჩებს, ბურგერებს, ჩისბურგერებს) ცივი სასმელებს, ამ დროს დანაყრების გრძნობა იკარგება, რაც იმას ნიშნავს, რომ მომხარებელი მოვა არაერთხელ. თქვენ ალბათ შეგინიშნავთ, რომ ცხელი სასმელები, როგორებიცაა ჩაი, ყავა და "კაპუჩინო" "მაკდონალდსში" არის საკმაოდ ძვირი, მათ არასდროს რთვენ რეკლამის იმ ნაწილში, როდესაც რაიმე კონკრეტულ საკვებს არეკლამებენ. ახლა თქვენ იცით, რომ ცივი სასმელი ჭამის შემდეგ იწვევს უზარმაზარ დატვირთვას ნაწლავებზე. საკვები კუჭს სწრაფად ტოვებს და ცილა ნაწლავებში რჩება, შემდეგ კი ლპება. ამ შემთხვევაში ჩვენ ნაწლავების ანტებითი დაავადებების საფრთხის წინაშე ვდგავართ. ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მითი ცივ წყალზე არის ის, რომ იგი კლავს წყურვილს, თუმცა ფსიქოლოგები თვლიან რომ ცივ წყალს შედარებით დიდი დრო უნდა, რათა ორგანიზმმა იგი შეითვისოს. აღსანიშნავია, რომ აიურვედა ასევე ეწინააღმდეგებოდა წყლის (განსაკუთრებით ცივის) ჭამის შემდეგ, მიღებას. დასკვნა: არ დალიოთ ცივი წყალი ჭამის შემდეგ. ყველა სითხე უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე. ეს წესი ეხება ასევე ნაყინსაც, თუ იგი არის ძალიან ცივი მაშინვე მისი გამოყენება დაუშვებელია - საკვები კუჭს სწრაფად დატოვებს და ცილა დარჩება გადაუმუშავებელი.
ასევე დაგაინტერესებთ სტატიები: 1 - თქვენ უნდა იცოდეთ ყველაფერი ღორის ხორცის შესახებ, ეს ჭეშმარიტება აქამდე საიდუმლოდ ინახებოდა 2 - მას შემდეგ, რაც ამ სტატიას წაიკითხავთ, თქვენ აღარასდროს იყიდით ხველის საწინააღმდეგო სიროფს! 3 - გაწუხებთ მაღალი არტერიული წნევა? სცადეთ ეს ჩაი, რომელიც მხოლოდ ორი ინგრედიენტისგან შედგება! 4 - ეს საოცარი მეთოდი გაგანთავისუფლებთ ართრიტისგან, რევმატიზმისგან და ოსტეოპოროზისგან 5 - დაემშვიდობეთ დიაბეტს ყოველგვარი მედიკამენტისა და სპეციალური ძალისხმევის გარეშე - ძლიერი რეცეპტი! 5851 9-ს მოსწონს
|