x
image
ზურა7
5 ყველაზე გავრცელებული მითი საკვებზე
ალბათ ყველას გსმენიათ სხვადასხვა მოსაზრებები საკვები პროდუქტების კარგ და ცუდ თვისებებზე, უამრავი ადამიანი არასწორ ინფორმაციას ფლობს კვებისა და საკვები პროდუქტების სასარგებლო და არასასარგებლო თვისებებზე. არსებობს საკვებ პროდუქტებზე ყველაზე გავრცელებული მითები, რომლებიც ნამდვილად არ არის გასათვალისწინებელი.

წარმოგიდგენთ 5 მითს:image

1) ნახშირჭყლები ორგანიზმისათვის ცუდია- ნახშირწყლები აუცილებელია ორგანიზმისათვის, ის დიდი რაოდენობითაა თხილეულში, შაქრის შემცველ პროდუქტებსა და მარცვლეულში

2) ბოსტნეულის დიეტა კარგია ჯანმრთელობისათვის- ეს ნამდვილად მითია რადგან მხოლოდ ბოსტნეული ადამიანისათვის არ არის სასარგებლო, ორგანიზმისთვის აუცილებელია ასევე ხორც-პროდუქტები.


image
3)კვერცხის ცილა უფრო სასარგებლოა ვიდრე გული- კვერცხის ცილა ისევე სასარგებლოა, როგორც გული, მაგრამ გულში ბევრად მეტი პროტეინები და კალციუმია ვიდრე ცილაში, კარგია თუ კვერცხის ცილასაც და გულსაც მიირთმევთ.

image
4) ხილი შეიცავს ბევრ შაქარს- ეს არ არის სწორი მოსაზრება რადგან ხილი იმდენ მინერალსა და ვიტამინს შეიცავს რომ შაქარი ნამდვილად უმნიშვნელოა ამ ყველაფერთან.

image
5) ცხიმიანი საკვები ასუქებს- ეს ყველაზე გავრცელებული მითია რადგან ცხიმის გარკვეული რაოდენობა აუცილებელია ორგანიზმისათვის რადგან ცხიმიანი საკვები შეიცავს A, D და E ვიტამინს.

0
128
2-ს მოსწონს
ავტორი:ზურა7
ზურა7
128
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0