თევზეული შემწვარი თევზი ხრაშუნა ქერქით 15 იანვარი, 16:12 ინგრედიენტები:ვირთევზას ფილე — 500 გრ. ინგრედიენტები სოუსისთვის: ფქვილი — 2 ს. კ. ზეთი — შესაწვავად მომზადება:I. გარეცხეთ და დაჭერით ულუფებად თევზის ფილე > მოათავსეთ თასში და დაასხით რძე > გააჩერეთ 1 სთ. II. ამის შემდეგ, რძე გადაწურეთ > თევზი სამზარეულოს ქაღალდის პირსახოცით კარგად გაამშრალეთ > შეურიეთ მარილი, პილპილი და ჯანჯაფილი ერთმანეთს > მოაყარეთ თევზის ნაჭრებს ორივე მხარეს, გადაუსვით მდოგვი > მოათავსეთ თასში და გადააკარით სამზარეულოს აპკი > 1 სთ-ით მოათავსეთ მაცივარში. III. სოუსის მოსამზადებლად, შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, საფანელის გარდა. IV. თუ საჭირო გახდა, ფქვილი დაამატეთ (სოუსი არაჟნის კონსისტენციის უნდა იყოს). V. ამოავლეთ თევზი სოუსში > შემდეგ საფანელში > შეწვით ზეთში, საშუალო სიძლიერის ცეცხლზე. VI. შემდეგ სახურავი დაახურეთ, ცეცხლს დაუწიეთ და კიდევ 5-7 წთ. გააჩერეთ ცეცხლზე. სხვა სიახლეები:* კვერცხი–პაშოტის მომზადების საიდუმლო და სხვა კულინარიული რჩევები* "მოუსვენარი ტუსაღი" – ტაბუირებული თემა სტალინის შესახებ* საინტერესო და უცნაური ფაქტები ჩვენი სამყაროს და წარსულის შესახებ (IV ნაწილი)* ღვიძლის გაწმენდა თაფლის საშუალებით მარტივად და ეფექტურად110 2-ს მოსწონს
|