x
image
alex999
როგორ მოვამზადოთ საზამთროს ნაყინი?
საზამთრო - ერთ ან მრავალწლოვანი მცენარის გვარი გოგროვანთა ოჯახისა. ნაყოფი გოგრულაა, სფეროსებრი, ოვალური ან ცილინდრული; შეფერილობა — თეთრიდან მუქ მწვანამდე. კანი შეიძლება მოხატული იყოს ბადისებრი ვარაყით ან ზოლებით, ლაქებით და სხვა. რბილობი ვარდისფერი, წითელი, ჟოლოსფერი, იშვიათად თეთრი ან ყვითელია. საქართველოში გავრცელებული ადგილობრივი ჯიშები: „მუხრანის“, „კახური“, „შავი“, „სოხუმის“ და სხვა.
საზამთროს ნაყოფის რბილანა გამოირჩევა სასიამოვნო გემოთი და კარგად კლავს წყურვილს.


თითქმის ყველას გვიყვარს, დღე არ გავა, რომ ჩვენი მაცივრები საზამთრომ
არ დაამშვენოს. უმეგრიელი და ძალიან სასარგებლო ხილის სახეობა. საზამთროსგან ბევრი რამ შეიძლება დავამზადოთ. მაგალითად: საზამთროს ჟელე, ნაყინი, ტორტი, სალათი და ა.შ.


დღევანდელ სტატიაში მაქსიმალურად ვეცდები, რომ აგიხსნათ, თუ როგორ შეიძლება სახლის პირობებში საზამთროს ნაყინის გაკეთება!!!



image




პირველ რიგში კარგად უნდა გავყინოთ საზამთრო!


მასალები:


5 ნაჭერი საზამთრო

1/2 პაკეტი კრემი

1 ჭიქა რძე

ნახევარი ჭიქა შაქარი


image


როგორ მზადდება?


ამოცალეთ კურკები და დაჭერით პატარა კუბებად!


image


ხელის ბლენდერით კრემი ათქვიფეთ, სანამ არ გასქელდება.


image


შემდეგ, ბლენდერით საზამთრო დაჭყლიტეთ. ამ პროცესის დასრულებისას, შეურიეთ

ერთმანეთს დაჭყლეტილი საზამთრო, კრემი, შაქარი და რძე.


image


რათქმაუნდა შაქარი ამ ნარევში აუცილებლად უნდა გაიხსნას ბოლომდე.

შემდეგ ჩადეთ საყინულეში დაახლოებით 5 საათის განმავლობაში და დაელოდეთ!


image


ფორმები თავად უნდა აირჩიოთ! 5 საათის შემდეგ, ნაყინის ჯოხების საშუალებით,

შეძლებთ საუკეთესო შედეგის მიღებას! დააკვირდით ქვემოთ მოცემულ ფოტოს!


image


როგორც ქვემოთ მოცემულ ფოტოში ხედავთ, შეგიძლიათ შეურიოთ სხვადასხვა ხილი

და ჩაატაროთ გემრიელი ექსპერიმენტები! წარმატებებს გისურვებთ!






სტატიის ავტორი: ალექსი აბდიევი


0
137
11-ს მოსწონს
ავტორი:alex999
alex999
137
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0