პროფილაქტიკა გერმანელი მეცნიერის სენსაციური განცხადება - როგორ ვებრძოლოთ კიბოს? 2016, 8 ივლისი, 8:08 მედიცინაში გამუდმებული დავაა იმის შეხახებ, თუ როგორ ჩნდებიან და რატომ მრავლდებიან ადამიანის ორგანიზმში კიბოს უჯრედები. გერმანელი მეცნიერის, მედიცინის მეცნიერებათა დოქტორის, ნობელის პრემიის ლაურეატის ოტო გენრიხ ვარბურგის აზრით, კიბოს იწვევს ჟანგბადის მწვავე უკმარისობა ორგანიზმში.
1931 წელს ოტო გენრიხ ვარბურგმა ნობელის პრემია მიიღო ნაშრომისათვის" კიბოს გამომწვევი მიზეზები და მისი პროფილაქტიკა". დისერტაციაში მკაფიოდ იყო ჩამოყალიბებული, თუ რა მიზეზები იწვევს კიბოს და როგორ შეიძლება თავიდან ავიცილოთ იგი. მარტივი სიტყვებით რომ გადმოგცეთ, იმ შემთხვევაში, თუ ორგანიზმი ჟანგბადის დეფიციტს განიცდის, ის "იჟანგება" და მასში შედარებით სწრაფად ვრცელდებიან კიბოს უჯრედები. ვარბურგმა აღმოაჩინა აგრეთვე, რომ კიბოს უჯრედები ანაერობულები არიან და მათ არ შეუძლიათ გამრავლება ჟანგბადის გარემოში ანუ იმ შემთხვევაში, თუ ორგანიზმში ტუტე გარემოა. მეცნიერი ამბობს, რომ საკვები, რომელსაც ჩვენ ვღებულობთ, ძირითადი განმსაზღვრელია ორგანიზმის рН დონისა და ხშირ შემთხვევაში სწორედ ისაა ამ მაჩვენებლის გამაწონასწორებელი. ჩვენს ორგანიზმს სჭირდება, რომ მასში рН დონე მუდმივად იყოს 7, 345; თუ თქვენი рН დონე გაცილებით დაბალია, იცოდეთ, რომ ეს გამოწვეულია არასწორი კვებით. უჯრედების ნორმალური ფუნქციონირება შეიძლება დარღვეული იქნას არაბალანსირებადი рН დონით, რაც იწვევს მრავალი სახის დაავადების გაჩენას, როგორიცააა ოსტეოპოროზი, კუჭის მომატებული მჟავიანობა, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებანი, დიაბეტი და რა თქმა უნდა, კიბო. ეს მაჩვენებელი აჩქარებს აგრეთვე დაბერების პროცესს. ჩვენს ორგანიზმში მრავალ ბაქტერიას, ვირუსს, პარაზიტებს, ინფექციურ სოკოს-კანდიდას (რომელიც ითვლება კიბოს გამომწვევად) შეუძლია "დაბინავება" და არსებობა, მაგრამ თუ მოვახერხებთ იმას, რომ рН ოდნავ მაინც გავატუტიანოთ, ისინი მალევე დაიღუპებიან. იმისათვის, რომ ჯანმრთელი ვიყოთ, საჭიროა დაბალანსებული рН და ტუტე გარემო ჩვენს ორგანიზმში. მაინც რომელი საკვები მატებს მჟავიანობას და რომელი ტუტიანობას? - აი, მათი მოკლე ჩამონათვალი: მჟავიანობას მატებს: -რაფინირებული შაქარი და ყველა სხვა პროდუქტი, რომელიც მისი დამატებით მიიღება; -ყველა სახის ხორცი; -რძე და რძის პროდუქტები; -ხორბლის თეთრი ფქვილი და ყველა სახის ფქვილოვანი ნაწარმი; -რაფინირებული მარილი; -პურ-ფუნთუშეული; -მარგარინი; -გაზიანი სასმელები; -კოფეინი; -ალკოჰოლი; -ნებისმიერი მოხარშული საკვები, მათ შორის მოხარშული ბოსტნეული; -პროდუქტები, რომლებიც შეიცავენ კონსერვანტებს, საღებავებს, არომატიზატორებს, ფერმენტებს; -ყველა სახის წამალი. ტუტიანობას მატებს: -ყველა სახის უმი ბოსტნეული (მიუხედავად იმისა, რომ ზოგიერთ მათგანს მჟავე გემო აქვს, ისინი ორგანიზმში ტუტე რეაქციებს იწვევენ; -ხილი; -კაკალი, თხილი, ნუში, ყველა სხვა სახის თხილეული; -მარცვლოვანები, მხოლოდ არა რაფინირებული; -თაფლი, რომელსაც ტუტიანობის საკმაოდ მაღალი მაჩვენებელი აქვს; -მცენარეული ქლოროფილი, განსაკუთრებით ეფექტურია ალოე; -წყალი, რომელიც აუცილებელია ორგანიზმის ჟანგბადით გამდიდრებისათვის; -ფიზიკური ვარჯიშები, რომლებიც აგრეთვე ამარაგებენ ორგანიზმს ჟანგბადით. გერმანელი მეცნიერი წერდა: "სიცოცხლისათვის ბრძოლა - ეს უპირველეს ყოვლისა, მჟავიანობის წინააღმდეგ ბრძოლაა. სიბერე, ენერგიის უკმარისობა, ცუდი განწყობა, თავის ტკივილი, ალერგია, ეგზემა, გულის დაავადებები, ასთმა და ათეროსკლეროზი სხვა არაფერია, თუ არა ორგანიზმში დაგროვილი მჟავიანობა". აი, მაღალი მჟავიანობის წინააღმდეგ ბრძოლის უმარტივესი რეცეპტი, რომელსაც ვარბურგი გვთავაზობს: ავიღოთ ერთი ჩაის კოვზი სოდა და ორი ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი ან ვაშლის ძმარი, ეს ორი ნივთიერება შევურიოთ ერთმანეთს და აშიშხინებულ მასას კიდევ დავამატოთ ცოტაოდენი სოდა მანამ, სანამ ნარევი არ დაცხრება. ეს მასა ჩავასხათ ჭიქა წყალში და დავლიოთ. გააკეთეთ ეს დღეში ორჯერ და შედეგიც არ დააყოვნებს - ორგანიზმის ტუტე გარემო და მიკრობებთან და ინფექციებთან ბრძოლის უნარი გარანტირებული გექნებათ. პ.ს. ყველას გისურვებთ ჯანმრთელობას და სულიერ სიმშვიდეს! 1509 11-ს მოსწონს |
სიმსივნეებს რაც შეეხება - არსებობს ე.წ. ვარბურგის ეფექტი, რომელიც აღწერს კავშირს ე.წ. აერობულ და ანაერობულ მეტაბოლიზმს შორის და აქ ნამდვილად არ არის ადგილი ამის დეტალებზე საუბარი, გირჩევთ ისევ იგივე რუსულ ვიკიპედიას დასჯერდეთ :Раковая гипотеза[править | править вики-текст]
«Рак, в отличие от других заболеваний, имеет бесчисленное множество вторичных причин возникновения. Но даже для рака, есть всего одна первичная причина. Грубо говоря, первопричина рака — это замена дыхания с использованием кислорода в теле нормальной клетки на другой тип энергетики — ферментацию глюкозы» — цитата из лекции Отто Варбурга[1].
თუ უფრო შეიწუხებთ თავს და იქვე მითითებულ სქოლიოსაც დააწკაპუნებთ- ↑ Отто Генрих Варбург, «Основная причина и предотвращение рака» - შეიძლება თქვენი, გაუზრდელი ადამიანისთვის დამახასიათებელი აგრესია - ზრდილობიან მორიდებაში გადაგეზარდოთ.