სხვა წაიკითხეთ ის რაც "შოკოლადზე" არ იცით 2016, 24 მაისი, 18:50 შოკოლადის დამზადებისთვის
აუცილებელი ნედლეული კაკაოს
მარცვლებია.კაკაო ხის მარცვლებია,
რომელიც ტროპიკულ ადგილებში ხარობს.
წარმომავლობის მიხედვით კაკაოს მარცვლებს სამ კატეგორიად ყოფენ: ამერიკული, აფრიკული და აზიური. შოკოლადის სხვადასხვა სახეობები გამოყავთ.ბევრი სამეწარმეო ქარხანაა დაკავებული მისი წარმოებით.დღეს ეს გემო მეტად მრავალფეროვანია. სულ უფრო და უფრო მრავალფეროვანი ხდება.შოკოლადი ძალიან ბევრს უყვარს მისი მოხმარებაც დიდი რაოდენობით ხდება.კაკაოს ორი სახეობა არსებობს "სამომხმარებლო და კეთილშობილური". ეს კაკაოს ხეა.მეტად სურნელოვანი და არომატული.ისევე როგორც კაკაოს ასევე შოკოლადის სამშობლოდაც ცენტრალური და სამხრეთ ამერიკა ითვლება.ასწლეულების მანძილზე( სანამ შოკოლად დაამზადებდნენ) კაკაოს მარცვლები გამოიყენებოდა შოკოლადის წყლის დასამზადებლად. სხვათაშორის მას წითელ წიწაკასაც უმატებდნენ.შოკოლადის ისტორია კი ძალიან ადრე დაიწყო დაახლოებით 3000 წლის წინ(ჩვენს წელთაღრიცხვამ დე) ამ კულტის ამაღლება მაიას ტომებს ეკუთვნის სხვათაშორის.ადამიანებმა თანდათან დაიწყეს სხვადასხვა ინგრედიენტების შერევით შოკოლადის დამზადების წესების შესწავლა. წყალი რომელსაც ამზადებდნენ იყო უგემრიელესი და მას "ღმერთების სასმელს" ეძახდნენ. შოკოლადის ბევრი სახეობა არსებობს. რძიანი, ხილიანი, შავი შოკოლადი, თეთრი შოკოლადი რძის, დარიჩინიანი, კარამელითა და ქოქოსით, ქიშმიშით, თხილიანი, მწარე და ტკბილი და სხვა. შოკოლად ბევრი კარგი თვისება აქვს მაგრამ დიდი რაოდენობით მიღება არ შეიძლება რადგან შაქარს შეიცავს. შავი შოკოლადი კარგია ქალებისთვის მენსტრუალური ციკლის დროს, რადგან ამცირებს ტკივილს და ხელს უწყობს სისხლდენის დარეგულირებას. დიდი რაოდენობით უნდა მიირთვათ. გარდა ამისა მეცნიერების დასკვნით შოკოლადის ჭამა და პირში გადნობის სიამოვნება უდრის ორგაზმის განცდის სიამოვნებას.(ეს მეცნიერების გამოკვლევის შედეგია)). 156 4-ს მოსწონს
|